„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Mūzikas vidusskolai varētu piešķirt Staņislava Broka vārdu

Kultūras ministrija ir piekritusi piešķirt Daugavpils mūzikas vidusskolai Staņislava Broka vārdu, tikai ir jānokārto nepieciešamie dokumenti, skolas 90 gadu jubilejas koncertā paziņoja Mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks. Uz jubilejas svinību noslēgumu 18.oktobrī pulcējās skolas audzēkņi, pedagogi, kādreizējie audzēkņi un daudzi viesi.

Mūzikas vidusskolas jubilejas svinības aizsākās septembrī un dažādi koncerti notika veselu mēnesi. Deviņdesmitgades svinību noslēgumā koncertēja lielākie skolas kolektīvi – akordeonistu, pūtēju orķestru, kamerorķestris un koris. Audzēkņi bija sagatavojuši izsmeļošu prezentāciju par skolas vēsturi.

Jubilejā skola saņēma Kultūras ministrijas Atzinības rakstu, gan ministrijas, gan skolas Atzinības rakstus saņēma daudzi pedagogi. Mūzikas vidusskola atcerējās arī ilggadējos skolotājus, kas šobrīd vairs nestrādā, un viņi saņēma audzēkņu ovācijas un tika godināti, publikai kājās stāvot. Mūzikas vidusskolu apsveica Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, izglītības un kultūras iestādes no visas Latgales.

Skaisto ieceri jubilejā palaist gaisā 90 balonus diemžēl izjauca lietus, tomēr Mūzikas vidusskolas gadadienas svinības piepildīja sadziedāšanās un dažādi improvizēti koncerti.

Jāatzīmē, ka Staņislavs Broks vadīja Daugavpils mūzikas vidusskolu no 1959. Līdz 1977.gadam un viņa laikā tika uzcelta tagadējā skolas ēka.