„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+6.2 °C
apmācies

Makšķerējot saplūsti ar dabu

Edgars Kluss ikdienā ir saistīts ar dažādiem ES projektiem un informāciju, bet brīvajā laikā ir aizrautīgs makšķernieks. „Cilvēks zvejā dodas dažādi motivēts. Vienam patīk zivis, otram -- atpūta pie ūdeņiem. Es braucu uz ezeru vai upi, lai saplūstu ar dabu, sasmeltos spēku, prieku. Ja ezers gribēs, tas iedos zivi, ja negribēs -- paliksi tukšā. Taču tas neizjauc manu harmoniju ar dabu,” atzina Edgars.

Edgars kādu foto ar lielāku lomu ieliek arī sociālajos tīklos, un tad draugi priecājas līdzi. Vienā fotogrāfijā ir redzams lielākais loms -- 4,6 kg smagā līdaka, to Edgars noķēra Aksjonovas ezerā. Viņš atzina: „Kādam tas šķitīs nieks, man gan bija prieks par pašu līdaku. Biežāk vēroju dabu, ūdens un gaismas rotaļas, retāk skatos, kas notiek ar pludiņu. Tāpēc nepiedalos makšķerēšanas sacensībās. Protams, par mazu vai lielu lomu pateicos ezeram, pēc tam, pārbraucis mājās, pagatavoju garšīgu maltīti.”

Visu rakstu lasiet 25.oktobra numurā.