„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Balva trenerim – audzēkņa medaļa

Daugavpils pilsētas domē 25. oktobrī pašvaldības vadība tikās ar kluba „Sochin Karate Club” jaunajiem karatistiem, kuri piedalījās divos pasaules čempionātos.

Latvijas izlases sastāvā viņi startēja Polijā, kur risinājās pasaules čempionāts FSKA versijā („Funakoshi Shotokan karate”), un Serbijā. Balkānu pussalā pasaules čempionāts notika organizācijas S.K.D.U.N. (Shotokan Karate-Do Union Nation) paspārnē. Abas apvienības ir nopietnas organizācijas, un nevar teikt, ka viena čempionāta līmenis būtu zemāks nekā otra.

Jaunie karatisti pastāstīja domes priekšsēdētāja vietniekam Jānim Dukšinskim, kā un ar kādu valstu pretiniekiem viņi cīnījās turnīros. Pretinieki bija arī no tik tālām valstīm kā Pakistāna un Indija.

Divos čempionātos daugavpilieši izcīnīja 20 dažāda kaluma medaļas – 12 reizes kāpa uz goda pjedestāla Polijā un astoņas reizes – Serbijā.

Tiesa, Balkānos neizdevās izcīnīt zeltu, bet daugavpiliešu ieguldījums Latvijas izlases sasniegumos bija ļoti liels. Latvijas izlase izcīnīja desmit medaļas, t. sk. astoņas -- „Sochin Karate Club” audzēkņi.

Katrā turnīrā bija sarežģīti brīži, tāpēc esmu priecīgs par katru jauno sportistu panākumu. Piemēram, Polijā, kur komanda izcīnīja zeltu, cīņa bija smaga, bet izdevās gūt uzvaru -- emocijas ir grūti aprakstīt. Visi dalībnieki man ir vienādi mīļi, vislielākā balva man ir viņu uzvaras.”