„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Latgales seno tradīciju uzturētāji saņēma „Latviskā mantojuma” zīmi

Svinīgā pasākumā Igates pilī 24.oktobrī sešpadsmit lauku tūrisma uzņēmēji saņēma asociācijas „Lauku ceļotājs” mārketinga zīmi „Latviskais mantojums”, kas tiek pasniegta par latvisko tradīciju uzturēšanu mūsdienīgā tūrisma piedāvājumā. Zīme pasniegta arī Latgales seno tradīciju uzturētājiem -- Ilzei Stabulniecei no z/s „Klajumi” Krāslavas novadā par zirgkopības tradīciju uzturēšanu, Lidijai un Jurim Lubāniem no z/s „Juri” Riebiņu novadā par latvisku vidi savās lauku mājās un siera gatavošanu, Dainim Rakstiņam un Ilonai Gruševai (IK „Kolnasāta”) Balvu novadā par Latgales alus brūvēšanu, Vijai Kudiņai no Aglonas maizes muzeja par maizes kultūras daudzināšanu, Gunāram Igaunim no Seno mūzikas instrumentu darbnīcas Rēzeknes novadā par tradicionālo muzicēšanu un mūzikas instrumentu daudzināšanu, Latgales podniekam Aivaram Ušpelim no Rēzeknes novada par tradicionālo amatu prasmju uzturēšanu un Dagdas folkloras kopai „Olūteņi” par latgaliešu svētku un godu tradīciju daudzināšanu.

„Latviskā mantojuma” zīme – stilizēts saules simbols uz pelēkzila fona – ir redzams pie mājas ieejas, viesu telpās, mājas lapās, reklāmas bukletos un citos mārketinga izdevumos, tas palīdz ceļotājiem atpazīt un izvēlēties šīs vietas. Pēc šīs zīmes varēs atpazīt vietas, kur saimnieki apmeklētājiem ir gatavi rādīt un stāstīt, cienāt ar latviskiem ēdieniem, mācīt amatus un prasmes, svinēt latviskos svētkus. Šāda zīme tiek pasniegta jau otro reizi, kopumā zīme piešķirta jau 28 pretendentiem.