„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Krāslavu Grāmatu svētkos apmeklēs Valsts prezidents

1.novembrī Krāslavā notiks Krāslavas un Dagdas novada 12. Grāmatu svētki, kurus apmeklēs Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Krāslavas Kultūras namā plkst. 11.00 grāmatu svētku atklāšanas laikā Valsts prezidents tiksies ar novadu iedzīvotājiem. Vēlāk Andris Bērziņš apmeklēs Krāslavas muzeju, tiksies ar pamatskolas skolotājiem un audzēkņiem. Viņam ieplānots apmeklēt dažus Krāslavas uzņēmumus un zemnieku saimniecību „Līvas” Aulejas pagastā.

Savukārt, grāmatu svētku lakā pie kultūras nama notiks Nacionālo bruņoto spēku Zemessardzes 35.Nodrošinājuma bataljona un Rekrutēšanas un jaunsardzes centra 308. Krāslavas jaunsargu vienības organizētās spēles un paraugdemonstrējumi, bet plkst. 12.30 turpat svētku dalībniekus gaida maltīte „Putra ar smeķi”, pēc kuras kultūras namā iedzīvotāji varēs tikties ar savvaļas dzīvnieku kopēju Velgu Vītolu, plkst.11.00 Krāslavas pamatskolā notiks dabas stunda ar Latgales zooloģiskā dārza direktoru un DU pētnieku Mihailu Pupiņu. Svētku laikā būs tikšanās ar rakstniekiem Maiju Pohodņevu un Modri Pelsi, tulkotāju Rišardu Labanovski.

Savukārt plkst. 15.00 kultūras nama lielajā zālē visus gaida Nikolaja Puzikova muzikāls sveiciens.