„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Asins donoru diena Sventes kultūras namā

Valsts asinsdonoru centrs rīko izbraukumu uz Sventi! Donoru diena norisināsies 06.11.2013. no plkst. 9.00-12.00, Sventes kultūras nama telpās, Alejas ielā 13, Sventes pagastā, Daugavpils novadā.

 Valsts asinsdonoru centrs (VADC) lūdz atsaukties cilvēkus un ziedot asinis, līdz ar to atbalstot asins donoru kustību Latvijā. Saziedotās asinis varēs palīdzēt daudziem smagi slimiem pacientiem ārstniecības iestādēs! VADC medicīnas darbinieki priecāsies par cilvēkiem, kas būs izlēmuši ziedot asinisun aicinās darīt šo labo darbu arī citus līdzcilvēkus.

 Par asins donoru var kļūt personas vecumā no 18 – 65 gadiem. Ķermeņa svaram ir jābūt virs 50 kg. Asins nodošana nav vēlama pēc nakts maiņas, saspringta darba vai emocionāla pārdzīvojuma. Pirms asins ziedošanas ir jāuzņem veselīga pārtika un jādzer daudz šķidruma. Asins ziedošanas un iepriekšējā dienā nedrīkst lietot treknus ēdienus un alkoholu. Izsmeļošāku informāciju par asins ziedošanu var uzzināt, zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 8000 0003.