„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Mežā pie Daugavpils notika kaujas

Veselu dienu Daugavpils novada mežos ES kaujas grupas rota pilnveidoja aizkavēšanas kaujas prasmes. 1. un 2. novembrī tā atradās gaidīšanās režīmā, gatavojot uzkabi, veicot teritorijas izlūkošanu, bet 3. novembrī sākās kauja.

Tiesa, tā bija mācību kauja. Trīs dienas 2. Zemessardzes novada zemessargi un karavīri slīpēja šogad mācībās iegūtās iemaņas. No 2013. gada 1. jūlija Latvijas rota no 2. Zemessardzes novada uzsāka dežūru Lielbritānijas vadītajā Eiropas Savienības kaujas grupā, kuras sastāvā ir arī Lielbritānijas, Lietuvas, Nīderlandes un Zviedrijas vienības. Pirmo reizi Latvijas rotā tika iesaistīta tikai zemessardze.

Rota sāka dežūru kaujas grupā 1. jūlijā un pabeigs to 31. decembrī, bet pirms tam zemessargi un karavīri izgāja nopietnas apmācības. Pēc nokomplektēšanas rota piedalījās mācībās Latvijā, bet pavasarī izgāja sertifikāciju Lielbritānijā. Jūnijā vienība piedalījās starptautiskajās militārajās mācībās „Saber Strike 2013”.

Visu rakstu lasiet 8.novembra numurā.