„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Demenes lauksaimniekus uztrauc iespējamā biogāzes rūpnīcas celtniecība

"Kāpēc valsts institūcijas, kurām esam rakstījuši neskaitāmas vēstules, neaizstāv mūs, kāpēc citiem pagasta iedzīvotājiem ir vienalga, ka izgāztuvju dēļ, tagad arī šīs rūpnīcas dēļ, zeme ir santīma vērtībā, turklāt neviens šo zemi vairs nekad nepirks arī par santīmiem. Ja jūs redzētu, kā vārnas piegružo mūsu mežu! Viņas no izgāztuvēm salasa papīrus, bundžas, to visu atnes līdz maniem īpašumiem. Kad vējš pūš uz māju pusi, smakas ir tādas, ka nav ko elpot. Tagad 6 m no manas mājas būvēs vēl vienu monstru -- biogāzes koģenerācijas staciju!” sašutumu atklāj Rita Lukjanova, kuras piemājas saimniecība atrodas pie ceļa, kura otrā pusē uz saviem īpašumiem SIA „Bīstamo atkritumu serviss” (BAS) ieplānojis biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecību.

Rūpnīcas projekts tiks apspriests 12. novembrī plkst.13.00 Demenes pagasta pārvaldē. Vietējie lauksaimnieki bažījas, ka šī ražotne kopā ar pagastā jau esošajām izgāztuvēm pieliks punktu viņu saimnieciskajai darbībai, un lauki paliks vēl tukšāki.

Visu rakstu lasiet 8.novembra numurā.