„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.6 °C
apmācies

Stjuarte Marina – pasažieru draugs

Daugavpiliete Marina Tkačova ir viena no tiem retajiem cilvēkiem, kuriem patīk savs darbs. Marina jau astoņus gadus strādā par stjuarti „Ecolines” autobusos. Darbā viņa vārda vistiešākajā nozīmē pavada diennaktis, bet brīvdienās ir gatava stāstīt par to stundām ilgi.

Marina nekad neaizmirsīs savu pirmo reisu. Bija jābrauc uz Rietumukrainu, Truskavecu. Marina brauca kā stažiere, bet uz robežas izrādījās, ka vecākā stjuarte ir aizmirsusi pasi. „Es biju šokā! Vienā mirklī es paliku viena ar pasažieriem”, atceras Marina. Uztraukuma dēļ pirmajā reisā viņa stipri novājēja, bet Marinas uztraukumi bija veltīgi, -- pirmajā ceļojumā viņa saņēma daudz jo daudz pasažieru pozitīvu atsauksmju.

Reiss vienmēr sākas daudz agrāk, nekā ir noteikts sarakstā. Stjuartes pienākums ir sagatavot salonu, kā arī jāzina aktuāla informācija par biļešu cenām, autoostu darba laiku, bagāžas pārvadāšanas noteikumi, iespējām paspēt no viena reisa uz citu utt. Marina uzreiz saprata svarīgu lietu, ka pret pasažieriem ir jāizturas tā, kā gribētos, lai izturas pret tevi pašu. Jāiedomājas sevi katra cilvēka vietā, neatkarīgi no tā, kāds jautājums jārisina, bet nedrīkst ļaut kāpt uz galvas.

Visu rakstu lasiet 8.novembra numurā.