„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Vladislava Petrova rekords ierakstīts Ginesa grāmatā

Naujenes pagasta svarbumbas veterāns Vladislavs Petrovs tikko atgriezies no Arhangeļskas, kur pasaules veterānu čempionātā uzstādīja Ginesa rekordu.

Svinīgajā pieņemšanā V. Petrovu, kuram ir 71 gads un 95 Latvijas, Eiropas, pasaules, Āzijas un citi rekordi, sveica Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, deputāts Edgars Kucins un Sporta nodaļas vadītājs Eduards Lihoveckis. „Tas ir pirmais Ginesa rekords Daugavpils novada sporta vēsturē,” uzsvēra E. Lihoveckis.

Kā pastāstīja V. Petrovs, Starptautiskā svarbumbas celšanas meistaru konfederācija rīkoja Pasaules veterānu čempionāta noslēdzošo 4. posmu, pieaicinot Pasaules Ginesa rekorda mītnes pārstāvjus no Londonas, lai viņi sacensībās „300 spartieši” oficiāli piefiksētu Ginesa rekordus. 300 svarbumbas sportisti iesaistījās 30 minūšu pusmaratonā. Sacensības tika filmētas ar 4 kamerām. Kamēr sportisti cīnījās, tikmēr spēlēja Jūras flotes orķestris. Rekordists pastāstīja: „Ja sportists svarbumbu nolika uz grīdas vai ja tā izslīdēja no rokas, tiesnesis pienāca, uzsita uz pleca -- tev sacensības ir beigušās. Es 12 kg svaru bumbu centos celt reizi sekundē. Pēc mums cīnījās 1stundas maratonisti (mājās esmu mēģinājis strādāt stundu, svarbumbu pacēlu gandrīz 900 reizes). Man pasniedza Pasaules Ginesa rekordu mītnes sertifikātu, lielo Ginesa rekordu medaļu „300 spartieši” un Ginesa rekordu kolektīvo diplomu.”

Šobrīd Vladislavs Petrovs turpina trenēties, jo viņš vēlas sasniegt 100 rekordus.