„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.9 °C
daļēji mākoņains

Dziesmu un Deju svētku atskaņu koncerts „Lai saules staros atbalss skan!”

Piektdien, 22. novembrī, plkst. 19:00 Daugavpils novada Kultūras centrā notiks XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku atskaņu koncerts „Lai saules staros atbalss skan!”, kurā piedalīsies visi Daugavpils novada Kultūras centra amatiermākslas kolektīvi.

Tautas deju ansamblis „Līksme” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Līksme” kopā ar desmitiem citu kolektīvu Daugavas stadionā izdejoja savu deju rakstu lieluzvedumā „Tēvu laipas”.

Mežaparka estrādē jauktais koris „Latgale” pievienojās pārējiem Latvijas koriem kopīgā dziesmā noslēguma koncertā „Līgo!”.

Teātra trupa „Trešais variants” Vērmanes dārzā piedāvāja skatītajiem izrādi „Skroderdienas Silmačos. Millenium”, kas iestudēta pēc R. Blaumaņa lugas „Skroderdienas Silmačos” motīviem.

Folkloras kopa „Dyrbyni” piedalījās Folkloras dienas aktivitātēs, kur ar savām dziesmām un dančiem iepriecināja daudzus apmeklētājus.

Vokālais ansamblis „Stage On” piedalījās Latvijas Vokālo ansambļu skates finālā, kur kategorijā „Sieviešu vokālie ansambļi” izcīnīja 5. vietu.

Daugavpils novada Kultūras centra direktore Inta Uškāne uzskata: „Dziesmu un Deju svētki amatiermākslas kolektīviem Latvijā ir piecu darba gadu kulminācijas brīdis, kad dziedātāji, dejotāji un spēlmaņi vienojas kopīgās izpausmēs, neaizmirstot izcelt arī katrs savu identitāti. Kultūras centra kolektīvi ir daļa no 456 dalībniekiem, kas laikā no 29. jūnija līdz 7. jūlijam pārstāvēja Daugavpils novadu XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos.”

Lai 2013. gada lielākā kultūras notikuma atbalsis atsauc atmiņā saules staru siltumu un pozitīvās emocijas! Uz tikšanos koncertā „Lai saules staros atbalss skan!” Daugavpils novada Kultūras centrā 22. novembrī!

 Ieeja brīva.