„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Ar labām domām un gaišu skatījumu

Jaunajā izrādē „Nirnberga. 2013.” pēc ilgāka laika Daugavpils teātrī atgriežas populārais aktieris Rūdolfs Plēpis, kam režisors Harijs Petrockis uzticējis galveno lomu - pulkvedi. Pirmizrāde Daugavpilī būs 16.novembrī. Pirms vairāk nekā desmit gadiem R.Plēpis atveidoja dzejnieku Jāni Poruku iestudējumā „Sapņu spēles jeb dvēseles kumēdiņi”, kas kļuva par teātra izcilu sniegumu Latvijas mērogā.

Poļu mūsdienu autora Vojceha Tomčika lugas pirmizrāde Rīgā notika Polijas neatkarības dienā, 11.novembrī, kas Latvijā ir Lāčplēša diena, tāpēc R.Plēpis saka, ka šāda sakritība uzliekot arī dubultatbildību: „Izrādes tēma ir ļoti nopietna. Man ir prieks, ka tāda ir „pacelta”, ka H.Petrockis izvēlas iestudēt nopietnu literatūru. Jo latviešu dramaturģijā šādas tēmas nemaz nav. Es par to brīnos, jo poļi, lūk, joprojām nevar samierināties ar padomju varas nodarīto. Mēs esam samierinājušies, tikai mazliet kaut ko savā sulā vārāmies. Poļi ir politiski aktīvāki, arī viņu dramaturģija ir ļoti dziļa.”

R.Plēpim vienmēr esot ļoti patīkami strādāt kopā ar jauniem kolēģiem, un šoreiz tā ir jaunā aktrise Kristīna Baranovska, kas ir poliete, tāpēc aktierim esot vēl interesantāk. „Un viņa ir brīnišķīga aktrise, tāds atradums, jo nemaz tik bieži nenotiek, ka aktrise spēj tik emocionāli, dziļi un patiesi spēlēt bez jebkādas ārišķības, jo tā ir ļoti smaga loma. Ja to spēj tik jauna aktrise, man ir milzīgs prieks. Ir ļoti viegli strādāt, ja cilvēks ir atvērts,” vērtē R.Plēpis.

R.Plēpim dzīvē allaž ejot tā, ka vai nu nemaz nav darba, vai ir tik daudz, ka gandrīz nevar. Pulkveža loma „Nirnbergā” sakrīt ar piedalīšanos koncertuzvedumā „Kaķīša dzirnavas” kopā ar bērnu ansambli „Podziņas”, ar filmēšanos seriālā „Ugunsgrēks”. Turklāt ir sanācis kopā kādreizējais Jaunatnes teātra kurss, kas I.Ziedoņa „Kurzemīti” spēlēja 1974.gadā un atkal spēlēs 17.novembrī. „Šis laiks ir jāpieņem tāds, kāds ir. Visam var tikt pāri ar labām domām un gaišu skatījumu. Ar nīgrumu un čīkstēšanu tālu netiksi. Man vienmēr ir prieks redzēt talantīgus cilvēkus visās dzīves jomās" atzīst aktieris.

Visu rakstu lasiet 15.novembra numurā.