„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Ceļu tehnika ir gatava ziemai

12.novembrī Daugavpils uzņēmumā „SpecATU”, gaidot ziemu, notika speciālās tehnikas skate. Tehnika jebkurā brīdī ir gatava doties ielās, lai cīnītos ar atkalas un sniegputeņa sekām.

Kā pastāstīja „SpecATU” valdes priekšsēdētājs Valērijs Golubevs, ik gadu pēc Komunālās saimniecības pārvaldes (KSP) lūguma uzņēmums rīko tehnikas skati, kas dod iespēju KSP pārliecināties, ka uzņēmums ir gatavs ziemai un veiksmīgi varēs novērst sniegputeņu un sala sekas. Tehnika ziemas sezonai tiek gatavota ilgstoši un sākas jau vasarā. Tādējādi visas ierīces un tehnika, kas piedalīsies ceļu tīrīšanā, ir sagatavota, izremontēta, nokrāsota un gatava darbam.

„SpecATU” darbu vadītāja Valentīna Ledoka atzīmēja, ka 11. novembrī Daugavpilī jau bija pirmā atkala, tāpēc kaisīja ceļus.

Uzņēmuma tehnikas parks ik gadu tiek atjaunots, arī šis gads nebija izņēmums. Ir iegādāti pieci jauni traktori, kā arī komplektējošās ierīces – birstes un lāpstas. Paplašinot autoparku, bija jāpiesaista papildu kadri, kuri jau ir sākuši pildīt savus pienākumus.

Ziemā Daugavpils uzkopšanā piedalīsies 30 tehnikas vienības – traktori sniega tīrīšanai no trotuāriem, traktori un mašīnas sniega tīrīšanai no braucamās daļas, automašīnas, kas kaisīs pretapledojuma līdzekļus, kā arī dažādi iekrāvēji. Mašīnām jau ir uzstādītas iekārta, kas gatavo pretapledojuma maisījumu – samitrinātu sāli. Ceļu kaisīšanai tiks izmantots 12% smilts un tehniskā sāls maisījums. Uzņēmums Baltkrievijā ir iepircis 900 tonnas sāls. Savukārt gadā vidēji tiek izlietotas 2300 tonnas smilts un 1500 tonnas sāls. Pašlaik tiek uzstādīti konteineri sētniekiem, kuros uzglabās smiltis un sāli trotuāru kaisīšanai. Kamēr ļauj laika apstākļi, uzņēmums strādā „vasaras” režīmā – pēc vasaras tarifiem. Saskaņā ar prognozēm, sniegs un sals tiek gaidīts decembrī.