„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Daugavpilī notiks Latvijas čempionāts mākslas vingrošanā

Nākamnedēļ, 23.- 24.novembrī, Daugavpils Olimpiskajā centrā, Stadiona ielā 1, norisināsies Latvijas Republikas čempionāts mākslas vingrošanā jaunietēm un sievietēm, informē viens no pasākuma organizatoriem, Vingrošanas Olimpiskā centra Daugavpilī vadītājs Aivars Plāte.

Paredzams, ka sacensībās piedalīsies ap 100 labākajām mākslas vingrotājām no Rīgas, Jūrmalas, Liepājas, Tukuma, Ķekavas, Olaines un citām Latvijas vietām. Sacensībās skatītājiem būs iespēja vērot uzstāšanās, kurās tiks izpildīti vingrojumi uz brīvo kustību paklāja ar dažādiem priekšmetiem - vālītēm, lecamauklu, bumbu un lenti. Ieeja uz sacensībām - bez maksas.

Šāda mēroga vingrošanas pasākums Latgales reģionā tiek organizēts pirmo reizi. Tas kļuvis iespējams, pateicoties Latvijas Vingrošanas federācijas, Daugavpils pilsētas domes un Vingrošanas Olimpiskā centra atbalstam.

Patlaban Daugavpilī iedzīvotāju interese par vingrošanu ir ļoti liela un, organizējot šeit Latvijas Republikas čempionātu vingrošanā jaunietēm un sievietēm, gan sporta veida federācija, gan Daugavpils sporta dzīves pārstāvji cer, ka ar laiku arī Latvijas otrajā lielākajā pilsētā varētu parādīsies jaunas un talantīgas mākslas vingrotājas, kas spētu godam pārstāvēt savu valsti arī starptautiska mēroga sacensībās.

Mākslas vingrošana ir viens no skaistākajiem un graciozākajiem Olimpiskajiem sporta veidiem, kas parasti piesaista lielu skatītāju skaitu.

Vingrošanas centrs darbojas Daugavpils Olimpiskajā centrā, Stadiona ielā 1, kopš 2010.gada 13.septembra. Tā dibinātāji ir Olimpiskais čempions sporta vingrošanā Igors Vihrovs un Olimpiskais vicečempions sporta vingrošanā Jevgēņijs Saproņenko, bet centra vadītājs ir daudzgadīgs Latvijas izlases treneris Aivars Plāte.