„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

"Manā aptiekā" bez maksas varēs mērīt asinsspiedienu

Sadarbojoties sirds veselības pacientu biedrībai „ParSirdi.lv” un Latvijas Farmaceitu biedrībai, no 19.-26.novembrim akcijas „Pievērs uzmanību asinsspiedienam!” ietvaros 28 „Mana Aptieka” aptiekās visā Latvijā būs iespēja ikvienam bez maksas izmērīt asinsspiedienu. Aptiekās tiks dalīti arī informatīvie materiāli par paaugstinātu asinsspiedienu, tā radītajām sekām un sirds veselību.

 Biedrības „ParSirdi.lv” vadītāja Inese Mauriņa: ”Asinsspiediens ir viens no vienkāršāk nosākamajiem sirds veselības rādītājiem, kura neatbilstība normām signalizē par problēmām cilvēka organismā. Nereti cilvēki aizbildinās, ka asinsspiediena mērīšana nav tik viegli pieejama, tādēļ aicinu izmantot šo iespēju akcijas ietvaros asinsspiedienu mērīt bez maksas aptiekās visā Latvijā. Un atgādinu, ka paaugstinātu asinsspiedienu nedrīkst atstāt bez ievērības un jāvēršas pie ārsta!”

Savukārt Latvijas Farmaceitu biedrības prezidente Kitija Blumfelde vērš uzmanību uz to, ka svarīgi ir asinsspiediena mērījumu veikt pareizi, un cilvēkiem, kuriem pastāv sirds-asinsvadu slimību riski (liekais svars, mazkustīgs dzīvesveids, smēķēšana u.c.), to darīt regulāri.

Akcija notiks „Mana Aptieka” aptiekās Alūksnē, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Ogrē, Preiļos, Saldū, Tukumā, Valmierā un citās Latvijas pilsētās. Precīzu sarakstu ar aptiekām, kas iesaistījušās akcijā, meklējiet: www.parsirdi.lv