„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Vai dambi pabeigs līdz nākamajiem paliem?

Lai novērstu Grīvas kapu applūšanu, kas notiek ik pavasari, tiek būvēts aizsargdambis. Iespējams, nākamajā gadā palu laikā gan mirušajiem, gan dzīvajiem beidzot būs miers.

Katru pavasari par vienu no problemātiskajiem punktiem Daugavpilī un tās apkaimē kļūst Grīvas kapsēta. Paveras apokaliptisks skats -- no ūdens rēgojas krusti, kapu kopiņas apskalo viļņi, bet mirušo radinieki, gaidot palu beigas, kārtējo reizi gatavojas savest kārtībā savu atdusas vietu.

Lai tas viss reiz beigtos, nolēma uzbūvēt aizsargdambi, kas pasargās kapus no ūdens stihijas. Inženierdarbu konkurss tika izsludināts šī gada vasaras sākumā, bet septembrī firma „Geo Consultants”, kas uzvarēja pašvaldības konkursā, uzsāka būvdarbus.

Objekta nodošana bija ieplānota šī gada rudens beigās, lai 2014. gada pavasarī, gadījumā, ja būs lieli pali, tas pildītu savas funkcijas, taču objekta nodošana tiek apšaubīta.

Visu rakstu lasiet 15.novembra numurā.