„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Nākotnē Latgalē kursēs elektrovilcieni

Krustpils, Rēzeknes un Daugavpils, vēlāk arī Krāslavas virzienā līdz Krievijas robežai kursēs elektrovilcieni, galvenokārt tie būs kravas vilcieni, plānots elektrificēt arī pasažieru vilcienus, - tika uzsvērts Daugavpils novada domē VAS „Latvijas dzelzceļš” publisko dzelzceļa līniju elektrifikācijas projekta sabiedriskajā apspriešanā, kurā piedalījās Daugavpils novada domes vadītāji un deputāti, pagastu pārvalžu vadītāji.

Projekta eksperts Valdis Felsbergs pastāstīja, ka minētais projekts ir iekļauts Latvijas Nacionālajā plānā (tas ļaus piesaistīt ES fondu naudu), savukārt sabiedriskā apspriešana notiek, lai saņemtu ietekmes uz vidi novērtējumu.

Šobrīd Latgales virzienā elektrovilcieni kursē līdz Aizkraukles stacijai. Izbūvējot 25,0 kV maiņstrāvas elektrifikācijas sistēmu, līdz 2020. gadam vispirms kravas, vēlāk arī pasažieru vilcieni brauks līdz Krustpilij, tad no Krustpils līdz Daugavpils pasažieru stacijai, stacijai „Rēzekne II”, tāpat no „Rēzekne II” līdz Daugavpils pasažieru stacijai, otrajā kārtā tiks elektrificēta dzelzceļa līnija līdz Krāslavai un tālāk līdz Krievijas robežai.

Jebkurš interesents ar projektu var iepazīties, kā ar iesniegt priekšlikumus interneta mājas lapā www.ldz.lv.