„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+3.9 °C
apmācies

Bebrenes profesionālā vidusskola - konkursa "Profs" finālā

Bebrenes profesionālās vidusskolas komanda uzvarēja konkursa „PROFS 2013” Latgales pusfinālā, tā izcīnīdami ceļazīmi uz finālu, kas notiks decembra sākumā Rīgā.

Kā „Latgales Laikam” pastāstīja Latvijas brīvo arodbiedrību savienības komunikācijas konsultante Karīna Javtušenko, bebrenieši, startēdami ar saukli „Mācies un skaitļo, bet netaupi uz drošību!”, vislabāk pārzināja Darba likumu, darba tiesības un drošības jautājumus.

Bebrenes profesionālā vidusskola konkursā piedalās pirmo reizi. Skolotāja Ilga Mališeva atzina, ka bebrenieši iepriekšējos gadus nevarēja piedalīties konkursā, būdami aizņemti praksēs, šogad gan mērķis ir sasniegts, turklāt ar pirmo nozīmīgo uzvaru. Panākuma atslēga -- pamatīgi izstudētais Darba likums, turklāt mācībām tika lietderīgi izmantots brīvais laiks, kura veterinārmedicīnu studējošajiem (tāds bija Bebrenes komandas pamatsastāvs) katastrofāli pietrūkst.

Jāpiebilst, ka Latgales finālā labas zināšanas parādīja arī Austrumlatgales profesionālās vidusskolas komanda (2. vieta) un Viduslatgales profesionālās vidusskolas jaunieši (3. vieta).