„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Ceļi ziemā būs iztīrīti

Daugavpils novada pagastos ceļi ziemā būs iztīrīti, jo ir gan nauda, gan tehnika, pastāstīja pašvaldības izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts.

Pagastu pārvaldēm ir piešķirts pietiekami naudas, lai varētu ceļus atbrīvot no sniega, nokaisīt slidenākās vietas. Arī nākamgad valdība sola, ka pašvaldībām nesamazinās ceļu fonda dotāciju. Šogad Daugavpils novada domei ceļu fondā bija ieskaitīti Ls 470 000.

Lai ceļu uzturēšana notiktu operatīvi, pašvaldība ir iegādājusies jaunu tehniku -- traktoru Medumos un Skrudalienas pagastā un greideri Demenes pagastā, ar to tiks uzturēti ceļi arī Vecsalienas, Salienas, Tabores, Lauceses, Medumu un Sventes pagastā. Ir arī citas sadarbības formas -- Ambeļu pagasta pārvaldei ir līgums ar vietējo zemnieku, Vaboles pagasta pārvaldei -- ar SIA „Meliors Krauja”. Kad sniega ir tik daudz, ka netiek galā pagasta tehnika, tad lauksaimnieki palīdz arī Līksnas, Skrudalienas, Salienas pagastā.