„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.6 °C
apmācies

Divas dienas zibēja apļi, lentes un vāles

23. un 24. novembrī Daugavpils kļuva par trešo Latvijas pilsētu, kurā notika valsts čempionāts mākslas vingrošanā. Agrāk nacionālais čempionāts tika rīkots tikai Rīgā un Liepājā.

Organizatori devās uz Latgali vairāku iemeslu dēļ. Viens no tiem – vingrošanas popularizēšana reģionā.

Vairākus gadus Daugavpils olimpiskajā centrā (DOC) darbojas 2000. gada Atēnu olimpisko spēļu čempiona Igora Vihrova dibinātā Rīgas olimpiskā vingrošanas centra filiāle, taču mākslas vingrošanas nodarbības šeit nenotiek. Lai radītu interesi par mākslas vingrošanu un to uzskatāmi demonstrētu, tika nolemts rīkot valsts čempionātu Daugavpilī.

Idejas iniciators – Daugavpils filiāles vadītājs Aivars Plāte teica: „Es redzu iespējas bērniem, kuru vidū ir ļoti daudz talantīgu bērnu. Viņi ir jāvirza un jāattīsta, vajadzīgs profesionāls mākslas vingrošanas treneris, kurš pakāpeniski visu veidotu. Pirms dažiem gadiem es atbraucu no Rīgas, un jau ir pirmie rezultāti sporta vingrošanā.”

Divās sacensību dienās startēja 48 dalībnieces junioru grupā un 24 sportistes pieaugušo kategorijā. Lokanība, veiklība, grācija un skaistums – tās ir galvenās mākslas vingrošanas komponentes. Meitenes veikli rīkojās ar apļiem, vālēm, lenti un bumbu, klusi pārvietojās pa paklāju, demonstrējot lielisku plastiku.

Neiztika arī bez kļūmēm, gadījās, ka aizlidoja bumba, neizdevās notvert apli, bet ik reizi sportistes godam ar visu tika galā, izpildīja savu programmu, demonstrējot savaldību un fizisko izturību.

Čempiones titulu kārtējo reizi izcīnīja Elizabete Gamalajeva (Rīgas vingrošanas centrs), otrajā vietā – Marika Zavadska (Olaine), trešajā vietā – Anastasija Jefimova (Rīga). Junioru ieskaitē uzvarēja Jekaterina Sidorova, otro vietu izcīnīja Arina Leina (abas sportistes no Rīgas). Trešajā vietā ir Laima Lipkina no Jūrmalas.

Visu rakstu lasiet 26.novembra numurā.