„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.7 °C
neliels lietus

Cilvēki tic KNAB visspēcībai

Cilvēka vēlme ticēt kaut kam, kas spēj atrisināt visas problēmas, nav izskaužama. Latvijā ir divas šādas organizācijas: Valsts kontrole un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Iedzīvotājiem šīs organizācijas asociējas ar likumības etalonu. Par to tika piedāvāts pārliecināties KNAB vadības tikšanās laikā ar Daugavpils iedzīvotājiem.

Birojs rīko informācijas dienas, lai pastāstītu par savu darbu. Pirmā tikšanās tika organizēta Daugavpilī. Kopā ar biroja vadītāju Jaroslavu Streļčenoku atbrauca arī izmeklēšanas un operatīvās nodaļas, kā arī struktūru, kas kontrolē politisko organizāciju finansēšanu un ierēdņu darbību, vadītāji.

„Mūsu galvenais mērķis ir ierēdņu un partiju darbība, interešu konfliktu novēršana,” teica J. Streļčenoks.

Nedaudzie iedzīvotāji, kuri bija atnākuši uz tikšanos, varēja uzdot jautājumus. Gaisotne kļuva aizvien emocionālāka. Lielākā daļa jautājumu bija sūdzības par pašvaldības struktūrām. DzKSU, siltumtīklu un „Daugavpils ūdens” tarifi, noņemtie siltummezgli, celtniecības objektu atkritumi, kas tiek izmesti pilsētas nomalē, -- cilvēki gribēja saņemt atbildes uz šiem jautājumiem.

Visu rakstu lasiet 29.novembrī.