„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

DzKSU palielinās ātrumu

19.novembrī Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības vadītāja pienākumus sāka pildīt Jevgeņijs Oļenovs. Viņš atjaunojis kādreizējā vadītāja Vjačeslava Širjakova aizsākto preses konferenču rīkošanas tradīciju.

Jevgeņijs Oļenovs jau ir iepazinies ar visu sava uzņēmuma struktūru darbu. Plānots, ka divu mēnešu laikā organizācijā notiks neliela kadru restrukturizācija, lai esošos resursus izmantotu pēc iespējas efektīvāk. Lielāka uzmanība tiks veltīta ražošanas un remonta bāzei. Ar restrukturizāciju nav jāsaprot atlaišana, uzsvēra jaunais vadītājs. Ir plāns uz remonta un tehniskās bāzes pamata izveidot celtniecības un remonta brigādi, kas nodarbosies ar pašvaldības dzīvokļu remontu un remontēs dzīvokļus pēc iedzīvotāju pieteikumiem.

Pašlaik intensīvi tiek izstrādāti un parakstīti apkalpošanas līgumi starp DzKSU un konkrētām mājām. Notiek iedzīvotāju sapulces, dažkārt piecas dienā. Darbs nerit tik gludi un ātri, kā gribētos, bet iedzīvotāju bažas ir saprotamas. Ne visi piekrīt līguma noteikumiem, tomēr iedzīvotājos ieklausās, uzklausa viņu priekšlikumus un ievieš izmaiņas līgumā. Pašlaik ir noslēgts viens līgums, visas sapulces tiks sarīkotas līdz martam.

Plānots, ka tiks turpināta lielo sapulču rīkošana ar daugavpiliešiem, bet, visdrīzāk, nevis pilsētas domes zālē, bet mikrorajonos, lai to rezultāti būtu efektīvāki.

Vai būs izmaiņas decembra rēķinos ailē „atkritumu izvešana”, kā paziņojusi pilsētas vadība, J. Oļenovs pagaidām nevar sniegt skaidru atbildi. Pēc viņa teiktā, notiek konsultācijas ar citām struktūrām, tiek pētīta citu pašvaldību pieredze.

Jevgeņijs Oļenovs atbildēja uz svarīgu jautājumu kontekstā ar Zolitūdes traģēdiju. Saskaņā ar likumdošanu, apkalpojošajai organizācijai ir jāpārbauda savu māju jumtu, laidumu, sienu utt. drošība. Kā pastāstīja vadītājs, jau piektdien, 22. novembrī, atbildīgajiem darbiniekiem tika uzdots pārbaudīt daudzdzīvokļu māju jumta segumu. Tas tiks izdarīts visīsākajā laikā. Daugavpilī nav jumtu avārijas stāvoklī, teica J. Oļenovs, bet tie, kam būtu nepieciešams sīks remonts vai nomaiņa, ir fiksēti un tiek pastāvīgi kontrolēti. Iedzīvotājiem pašiem jāizrāda iniciatīva un jāvēršas ar lūgumu salabot mājas jumtu, tas attiecas arī uz māju siltināšanu. 2014. gadā turpināsies māju energoefektivitātes pašvaldības līdzfinansējuma programmas īstenošana.