„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils dejotājam – labākā skatuves debija Latvijā

Daugavpils teātra dejotājs Konstantīns Zaics kļuvis par Latvijas teātra Gada balvas „Spēlmaņu nakts” laureātu.

Konstantīns uzvarēja nominācijā „Gada debija” par Smuta lomu pēc Viljama Šekspīra un Monikas Zīles lugas motīviem režisora Oļega Šapošņikova iestudētajā izrādē latgaliešu valodā „Vosorys saulgrīžu burvesteibys”.

„Konstantīns ir ļoti gandarīts par savu panākumu,” pastāstīja teātra valdes locekle Rita Strode. „Ar viņu lepojas viss kolektīvs. K. Zaicam ir tikai divdesmit gadi, teātra deju grupā viņš darbojas kopš laika, kad tika iestudēts mūzikls „Dāmu paradīze”. Konstantīns absolvējis dzelzceļa tehnikumu, bet pašlaik mācās Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā horeogrāfijas nodaļā”.

Šogad teātra prēmijai tika izvirzīta arī horeogrāfe Irina Saveļjeva nominācijā „Gada kustību mākslinieks”. Prēmijas pasniegšanas svinīgā ceremonija tika atcelta Zolitūdes traģēdijas dēļ. Laureātus sveiks 16. decembrī Latvijas kultūras akadēmijā.

Izrādes „Vosorys saulgrīžu burvesteibys” pirmizrāde notika 2012. gada oktobrī, tā ir ieguvusi Latgales un Latvijas iedzīvotāju atzinību. 2013. gada februārī iestudējums saņēma balvu „Boņuks” Rēzeknē kā labākais projekts, kas popularizē Latgales kultūru.