„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.1 °C
apmācies

Sabiedriskās ēkas ir jāpārbauda īsā laikā

Līdz 12. decembrim Daugavpils būvvaldei jāpārbauda sabiedrisko ēku atbilstība visām drošības normām.

Šādu rīkojumu pēc Zolitūdes traģēdijas izdevis domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Būvvaldes vadītājs Valērijs Ļaksa vakar paziņoja, ka jau pārbaudītas ledus halles, olimpiskā centra, topošās katoļu baznīcas Ķīmiķu mikrorajonā un citu dievnamu nesošās konstrukcijas. Pārbaudē ir iesaistīti visi Būvvaldes speciālisti. Kā teica V. Ļaksa, problēmas netika konstatētas, vienīgi atrastas dažas neatbilstības Daugavpils Universitātes laboratoriju kompleksa celtniecības dokumentācijā. Komplekss top aiz augstskolas jaunā mācību korpusa.

Pašlaik pirmkārt pārbaudīs būvējamās vai rekonstruējamās sabiedriskās ēkas, kā arī bērnudārzus un skolas. Šādu rīkojumu izdevis ekonomikas ministrs, tas jāizpilda līdz 4. decembrim. Valērijs Ļaksa saka, ka termiņš ir īss, bet viņi pacentīsies tajā iekļauties.

Latvijas lielo tirdzniecības tīklu pārstāvji paziņoja, ka steidzamā kārtā tiek pārbaudīti jau uzceltie veikali un būvējamie objekti visā Latvijā.