„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.3 °C
daži mākoņi

Ilūkstes skolēni apdāvināja Daugavpils dzīvnieku patversmi

Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas bērni, skolotāji un vecāki apmeklēja Daugavpils dzīvnieku patversmi, lai kaķiem un suņiem uzdāvinātu labdarības akcijā saziedotās dāvanas.

Ilūkstieši uz skolu atnesa kaķu un suņu barību, segas, spilvenus, rotaļlietas. Viktorija Krievāne pastāstīja, ka parūpējusies par putrām sunīšiem un par našķiem kaķiem. Pašas adītas čībiņas kaķiem un veikalā pirkta barība -- tādu dāvanu sagatavoja Oksana Vasiļjeva. Tāpat Dmitrijs Pliska bija čakls akcijas dalībnieks. Viņš uzsvēra: „Mēs saziedojām to, kas ir noderīgs. Es pats nopirku kaķu barību, vēlos, lai dzīvnieki būtu labi paēduši.”

Inna pastāstīja, ka gadā Daugavpils patversmē nonāk ap 500 kaķu un ap 350 suņu, galvenokārt tie ir klaiņojoši, bez saimniekiem palikuši dzīvnieki. Pirms pašas ilūkstiešu ierašanās bija ievesti 15 kucēni, viņi, tāpat kā citi tikko atvestie dzīvnieki, atradās izolatorā. Tur dzīvniekus novēro, vai nav kādas saslimšanas, kas varētu kaitēt pārējiem patversmes iemītniekiem. Ļoti reti patversmē tiek uzņemti dzīvnieki, kuru īpašnieki ir dzīvi, viņiem iesaka tos atdot draugiem, paziņām vai atrast saimnieku ar sludinājuma starpniecību.

„Dzīvniekiem patversmē ir viss -- siltums, ēdiens, spilveni, segas, rotaļlietas, mēs ar viņiem rotaļājamies, viņi izskrienas pastaigās, taču viņam nav paša galvenā – īstu māju," stāsta patversmes darbiniece Inna.

Visu rakstu lasiet 3.decembra numurā.