„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.3 °C
neliels sniegs

Latvijas Pasts sadarbībā ar Ziedot.lv aicina visās pasta nodaļās ziedot smagi slimu bērnu atbalstam

Latvijas Pasta nodaļās visā valsts teritorijā no decembra izvietots vairāk nekā 550 ziedojumu kastīšu, kurās ikviens pasta klients aicināts ar savu ziedojumu atbalstīt Ziedot.lv smagi slimu bērniņu labdarības programmu Mazajām sirsniņām. Šī ir lieliska iespēja Latvijas iedzīvotājiem pirms pārejas uz eiro uzkrātās monētas izmantot ziedojot, lai bērni visos valsts reģionos saņemtu nepieciešamo ārstniecību un rehabilitāciju.

Visās Latvijas Pasta nodaļās gan pilsētās, gan lauku reģionos izvietots vairāk nekā 550 ziedojumu kastīšu, lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu atbalstīt smagi slimos bērniņus, kuriem nepieciešama ilgstoša ārstniecība un rehabilitācija. Labdarības programmas Mazajām sirsniņām ietvaros Latvijā palīdzību gaida kopumā 143 bērni, kuru veselības un dzīves kvalitātes uzlabošanai nepieciešami regulāri ārstniecības un rehabilitācijas pasākumi par kopējo summu 391 612 lati.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs uzsver: „Laiks pirms svētkiem ir pārdomu un labo darbu laiks, tāpēc katru Latvijas iedzīvotāju aicinu ziedot un dāvāt sirds siltumu tiem, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams, – bērniem. Šim mērķim lieliski derēs uzkrātās monētas, kas, liktas kopā, kādam bērniņam var sniegt jaunu iespēju dzīvot. Ziedojumu kastītes esam izvietojuši visās pasta nodaļās – tā ikviens ziedotājs zinās, ka savu labo darbu veltījis konkrētajam reģionam, novadam vai pilsētai.”

„Daudzu mazu bērnu sirsniņās dzīvo cerība, ka arī viņi reiz varēs būt līdzīgi saviem vienaudžiem – sastaps jaunus draugus, spēs kopā ar tiem skriet un rotaļāties, paslepus veikt kādu nelielu palaidnību un ar labiem darbiem iepriecināt vecākus. Tomēr mūsu vidū ir bērni, kuriem pagaidām šī ir tikai cerība. Viņus ir skārušas slimības, kas liedz kustību prieku, – bērnu cerebrālā trieka, kas bieži kombinējas ar epilepsiju, vai kāda cita reti sastopama iedzimta slimība vai dzīves laikā iegūta trauma, ar kuras sekām būs jāsadzīvo visu mūžu,” skaidro Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Par ziedojumiem Mazajām sirsniņām tiek apmaksātas rehabilitācijas programmas, kas pieejamas Latvijā, piemēram, Vaivaros, Līgatnē vai Baltezerā, kā arī specializētajos veselības centros ārpus Latvijas. Latvijas Pasts un Ziedot.lv kopīgi aicina nepalikt vienaldzīgiem un palīdzēt savu novadu slimajiem bērniņiem:

  • Rīgā palīdzība nepieciešama 73 bērniem par kopējo summu 214 223 lati;
  • Vidzemē palīdzība nepieciešama 14 bērniem par kopējo summu 20 675 lati;
  • Zemgalē palīdzība nepieciešama 22 bērniem par kopējo summu 73 753 lati;
  • Latgalē palīdzība nepieciešama 19 bērniem par kopējo summu 50 853 lati;
  • Kurzemē palīdzība nepieciešama 15 bērniem par kopējo summu 32 108 lati.

Saziedotie līdzekļi ar labdarības organizācijas Ziedot.lv palīdzību tiks izmantoti, lai bērni saņemtu tik ļoti nepieciešamo ārstniecību un rehabilitāciju saskaņā ar ārstu norādījumiem.