„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Vagonu rūpnīca sāks darbu 2014. gadā

Satiksmes ministra Anrija Matīsa ieplānotā vizīte Daugavpilī notika, neskatoties uz valdības krišanu. Kopā ar A. Matīsu atbrauca VAS „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis, VAS „Latvijas valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange un VAS „Latvijas autoceļu uzturētājs” priekšnieks Vladimirs Kononovs.

Delegācija apmeklēja Daugavpils profesionālo vidusskolu (bijušo dzelzceļa tehnikumu), pēc tam tikās ar Latgales plānošanas reģiona padomes priekšsēdētāju Aldi Adamoviču un devās uz Ludzu, lai atklātu tranzīta trases P49 posmu pilsētas vēsturiskajā centrā.

Pirms kāda laika tika apspriesta iespēja ierīkot Daugavpilī vagonu ražotni uz lokomotīvju depo bāzes. Kā teica U. Magonis, tā bija privāta investora, nevis „Latvijas dzelzceļa” iniciatīva. Tika izveidots kopuzņēmums, kurā privātpersonai pieder 75%, bet meitas uzņēmumam „LDz” – 25% akciju. Jau ir sakomplektēts viens vagons, tas iziet sertifikāciju. Tiek iepirkta tehnika, puses ieguldījušas ievērojamus līdzekļus, lai līdz 2014. gada beigām rūpnīca sāktu pilnvērtīgi strādāt.

Visu rakstu lasiet 3.decembra numurā.