„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Demeniešu vairākums atbalsta biogāzes koģenerācijas stacijas projektu

Lai gan novembrī notikušajā sabiedriskajā apspriešanā iedzīvotāju vairākums noraidīja uzņēmuma „Bīstamo atkritumu serviss” biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecības projektu Demenē, tomēr Daugavpils novada pašvaldības rīkotā aptauja liecina par pretējo -- no 419 anketām 294 ir pausts „jā” projektam un tikai 125 anketās tas ir noraidīts. Interesanti, ka asākie debatētāji savas anketas nav iesnieguši, pastāstīja Būvvaldes vadītāja Nansija Tamane.

Atbalstītāji norāda, ka, pateicoties jaunajai ražotnei, būs darba vietas, attīstīsies uzņēmējdarbība, tiks sakārtota infrastruktūra un uzlabosies iedzīvotāju labklājība. Tikmēr projekta pretinieki uzskata, ka jaunā ražotne piesārņos vidi, radīs smakas un sagandēs ceļus.

Līdz domes sēdei visas anketas tiks pārbaudītas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, piemēram, vai cilvēks ir norādījis pareizo personas kodu, adresi utt., un tiks uzrakstīts gala ziņojums. Pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika prognozēja, ka domes deputāti vispirms uzklausīs šo ziņojumu, bet lēmums - atbalstīt vai neatbalstīt biogāzes koģenerācijas stacijas būvniecību Demenē - varētu sekot pēc tam.