„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Firmas „Batergo” siltumenerģija nav vajadzīga ne par kādu naudu

Daugavpils domes ārkārtas sēdes darba kārtībā 3. decembrī bija tikai viens jautājums „Par darba grupas rekomendāciju apstiprināšanu”.

Četrus mēnešus darba grupa deputāta Jevgeņija Careva vadībā pārbaudīja siltumtīklu uzņēmuma darbību. Sākotnēji šim mērķim bija atvēlēti trīs mēneši (tāpat kā „Daugavpils ūdens” pārbaudei), bet vēlāk J. Carevs lūdza termiņu pagarināt, lai izveidotu pilnu notiekošā ainu. No pilsētas budžeta ekspertu pakalpojumiem tika piešķirti 13 000 latu.

Grupa pārbaudīja līgumus saistībā ar trim pilsētas siltumcentrālēm un, jo īpaši, skandalozo līgumu ar firmu „Batergo” (SC-3). Sēde sākās ar piecu minūšu kavēšanos. J. Carevs paziņoja, ka darba grupa bija uzaicināta uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju. Tā speciālisti pievērsa uzmanību tam, ka konkursa nolikuma dokumentus līguma slēgšanai ar „Batergo” izstrādājusi trešā persona par labu firmai. Daugavpils iepirkumu komisijas locekļi apstiprināja, ka neviens no viņiem dokumentāciju nav gatavojis. Pašlaik visi dokumenti atrodas KNAB, Ģenerālprokuratūra atļāvusi ar tiem iepazīties.

Pēc veiktajām ekspertīzēm un konsultācijām darba grupa secināja, ka līgums ar „Batergo” neatbilst iedzīvotāju interesēm un var ilgstoši negatīvi ietekmēt tarifu. Turklāt pastāv risks, ka siltumtīklu uzņēmums var zaudēt licenci. Tajā pašā laikā tam ir pa spēkam patstāvīgi veikt SC-3 modernizāciju.

Visu rakstu lasiet 6.decembra numurā.