„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
neliels lietus

Jurijs Vasiļjevs iecelts Viestura ordeņa virsnieka kārtā

Latvijas Republikas proklamēšanas dienā Valsts prezidents Andris Bērziņš pasniedza augstākos valsts apbalvojumus. Par augsti profesionālu dienestu un lielo personīgo ieguldījumu Valsts policijas darbā, sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā Viestura ordeņa virsnieka kārtā iecelts Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kriminālpolicijas biroja priekšnieks, pulkvežleitnants Jurijs Vasiļjevs, kurš saņēma Viestura ordeņa IV šķiras apbalvojumu.

Lai arī tas nav vienīgais, taču ir līdz šim augstākais apbalvojums, kuru saņēmis Jurijs Vasiļjevs. Viņš atzīst, ka tas ir liels gandarījums un pagodinājums. Iepriekš viņš saņēmis arī VP apbalvojumu „Kriminālpolicijas goda zīme” un Iekšlietu ministrijas Goda zīmi.

Profesijas izvēle Jurijam Vasiļjevam bijusi apzināts solis, ko nekad neesot nožēlojis. Lai arī darbs ir saistīts ar risku, viņam patīk azarts sarežģītu noziegumu atklāšanā.

Kriminālpolicijas priekšnieks atzīst, ka Latgalē galvenokārt dominē mantiskie noziegumi. Pašlaik vairāk aktuālas esot ielu laupīšanas, kas tiek pastrādātas diennakts tumšajā laikā, taču tās lielākoties tiek atklātas. Jau otro gadu krietni ir sarukušas automašīnu zādzības, šogad reģionā neesot nozagta neviena jauna vai dārga automašīna. Ir aizturētas vairākas dzīvokļu un auto zagļu grupas.

Ir samazinājies arī slepkavību skaits, bet pieauguši tīši smagi noziegumi. Līdz šim visas slepkavības esot atklātas, izņemot vienu -- pirms trim gadiem Daugavpilī noslepkavotā uzņēmēja Grigorija Ņemcova lieta joprojām atrodas izmeklēšanā.

Visu rakstu lasiet 6.decembra numurā.