„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Skaidrīte Baško: „Bērni nevēlējās doties projām”

Deviņus gadus Latvijā notiek konkurss „Gada sporta skolotājs”, ko rīko Izglītības un zinātnes ministrija. Pirmajā sešiniekā iekļuva arī Skaidrīte Baško – J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolotāja. 

29.novembrī skolotājai bija jābūt Rīgas vācu ģimnāzijā. Jānovada stunda 11. klasei, nodarbībās -30 bērni. Atsūtīja stundas tēmu -- „Fizisko īpašību attīstība”. Vajadzēja izplānot stundu. Skolotāja saprata, ka standarta stunda komisiju neaizraus, jāsagatavo neparastas nodarbības. Galvā pastāvīgi bija domas, ko izmantot, kā visu apvienot vienā veselā. Dienu pirms konkursa stundas zīmējums izveidojās pats no sevis.

Fizisko īpašību attīstīšana ir tēma, kas ļauj likt lietā fantāziju. S. Baško nolēma par nodarbības pamatu izmantot basketbolu. Skaidrīte bija precīzi izstrādāts plāns, turklāt uz Rīgu viņa nebrauca tukšām rokām, bet ar savu inventāru – mazām basketbola bumbām un adītām bumbiņām.

Visu rakstu lasiet 6.decembra numurā.