„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Naktī policija apturēs ar sarkanu mirgojošu zizli

Valsts policija ir papildinājusi savu darba rīku klāstu ar jauna veida zižļiem, kas ir jau iepirkti un tiks izmantoti ikdienas darbā, informē VP Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja speciāliste Anastasija Laizāne.

Līdz šim autovadītāji ir pieraduši redzēt ceļu policistu strādājam ar melnbaltu svītrainu zizli, bet turpmāk policija lietos arī jaunus zižļus, kas no iepriekšējiem galvenokārt atšķirsies tikai ar krāsu. Sarkanie zižļi jo īpaši var izraisīt autovadītāju apjukumu diennakts tumšajā laikā, ja policijas darbinieka rokās būs redzams zižļa mirgojošs sarkans apgaismojums.

Arī turpmāk policijas darbā tiks pielietoti arī melnbaltie zižļi ar apgaismojumu un gaismu atstarojošie zižļi bez apgaismojuma.

Policija bieži saņemot sūdzības no autovadītājiem par to, ka policijas darbinieks, apturot transportlīdzekli, nestādās priekšā, taču A. Laizāne atgādina, ka inspektoram ir pienākums nosaukt savu vārdu un amatu tikai pēc autovadītāja pieprasījuma. Policijas normatīvajos aktos teikts, ka pēc transportlīdzekļa apturēšanas darbinieks nekavējoties pienāk pie transportlīdzekļa vadītāja, sasveicinās, palūdz attiecīgā transportlīdzekļa vadīšanas nepieciešamos dokumentus un izskaidro transportlīdzekļa apturēšanas iemeslu. Pēc transportlīdzekļa vadītāja pieprasījuma nosauc savu amatu un uzvārdu, kā arī uzrāda dienesta apliecību.