„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Ticu tiem cilvēkiem, kuriem uzticos

Visu dzīvi ir jāturpina mācīties, arī tad, ja esi labākais, - uzskata Leļļu teātra aktrise Santa Didžus, kura šosezon debitējusi arī Daugavpils teātra izrādē „Meli”.

Par „Meliem” Santai bijis pozitīvs šoka moments, ka lugas autors ir latvietis, dramaturgs un režisors Hermanis Paukšs. Un bijusi arī atklāsme par skarbo patiesību, kas izskan Andra Buļa varoņa Svena pēdējā monologā, ka pilnīgi viss ir balstīts uz meliem, ka tu vari aizslēpties aiz tā, ka visu noformulēsi pieklājīgi. „Pieļauju, ka aktieru vidū ir sastopami ļoti patiesi cilvēki. Jo profesija balstās melošanā. Ja tu melo neprofesionāli, tad tā nav patiesība,” šādu paradoksu noformulē Santa.

Santa gan nemēdzot uztraukties par to, ko varētu teikt citi cilvēki. „Es ticu tiem, kuriem es uzticos, tie par mani var teikt jebko sliktu. Jebkurš cilvēks no malas jau arī var teikt, bet es viņam neticēšu un teiktais mani neievainos. Jo tas cilvēks mani nepazīst, bet spriež pēc vien acumirkļa, pēc vienas situācijas. Kad es piedalījos šovā „Dejo ar zvaigzni”, nelasīju nekādus komentārus internetā. Jo es zināju, ko gribu tur panākt. Paldies Dievam, vislielākā laime bija, ka es nodejoju no pirmā līdz pēdējam šovam. Jā, es zinu, es biju resna. Pateicāt? Nu un? Tāpēc jau es biju tur.”

Visu rakstu lasiet 6.decembra numurā.