„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Biķernieku skolu gaida lielas pārmaiņas

Biķernieku pamatskolas direktora amatā Aleksejs Mackevičs stājās 2012. gada 8. oktobrī. Darbu ministrijā Rīgā pret dzīvi Latgales laukos jaunais speciālists nomainīja apzināti un pēc gada ir pārliecināts par savas izvēles pareizību.

A.Mackevičs ar pateicību saka, ka ar tik kardinālu vides maiņu bijis vieglāk tikt galā, pateicoties skolas kolektīva un pašvaldības atbalstam. Pirms tam viņš bija viens no neskaitāmajiem ierēdņiem, bet tad kļuva par galveno cilvēku, lai arī nelielā, bet atsevišķā un svarīgā vietā, kur ir pavisam citas rūpes.

Bērnu izglītošanas tēma mazās apdzīvotās vietās un lauku skolu pastāvēšanas jautājums Latvijā beidzamajos gados tiek daudz apspriests dažādos līmeņos. Biķernieku skolai pagaidām izdodas noturēties virs ūdens. Turklāt drīzumā solīdā senlaicīgā ēka piedzīvos otru piedzimšanu – skolu gaida vērienīga rekonstrukcija.

1.septembrī izglītības iestādē bija 73 pamatskolas audzēkņi un 28 bērni pirmsskolas vecuma grupā. Šeit mācās skolēni no sešiem Daugavpils un Krāslavas novada pagastiem. Uz kopējās ainas fona mazam pagastam šāds bērnu skaits ir pilnīgi pietiekams, turklāt skolas telpas nevar uzņemt vairāk skolēnu, piemēram, pagaidām šeit nav vietas mazuļu gultiņām. Paredzēts, ka pēc rekonstrukcijas Biķernieku skolā darbosies pilntiesīgs bērnudārzs ar atsevišķu ieeju.

Visu rakstu lasiet 10.decembra numurā.