„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.5 °C
apmācies

Daugavpils muzejs pirks vietējā mākslinieka gleznas

Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejs vērsās pie pilsētas domes deputātiem ar lūgumu piešķirt 3500 latu pazīstamā meistara Pjotra Hudobčenoka darbu iegādei.

Pjotrs Hudobčenoks ir mākslinieks, kurš strādā unikālā tēlniecības un glezniecības sintēzes tehnikā, veidojot telpiskās glezniņas – sadzīves ainiņas un ainavas. Mākslinieks Daugavpils skolās ir izveidojis divus paleontoloģijas muzejus, ir 1812. gada Tēvijas kara ekspozīcijas autors.

Viņa pēdējais projekts ir 12 telpiskas gleznas „Daugavpils XX gadsimta sākumā”. Izstādes atklāšana notika pirms divām nedēļām. Tieši šīs gleznas vēlas iegādāties muzejs, lai šo kolekciju rādītu skolēniem un tūristiem.

Kā pastāstīja muzeja direktore Ruta Ģiptere, muzejā ir tikai divi P. Hudobčenoka darbi, turklāt divdesmit gadus veci. Mākslinieks ir novērtējis kolekciju par 3500 latiem. Daži Izglītības un kultūras komitejas locekļi izteica šaubas, vai nebūtu jārīko iepirkuma procedūra, kā prasa likums, jo summa ir lielāka par 3000 latu. Taču, kā noskaidrojās, glezniecības darbi ir izņēmums, uz kuriem šie noteikumi neattiecas.