„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Gaidām Ziemassvētkus un Jauno gadu

Līdz Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam palicis pavisam maz laika. Klātesot tūkstošiem pilsētnieku, piektdien, 6.decembrī, Daugavpilī, Vienības laukumā, iededza pilsētas galveno egli.

Šogad egli rotā jauni elementi, lielas sniegpārslas tajā zaigo dažādās krāsās. Līdz 14. janvārim mazos pilsētniekus priecēs strādīgie rūķīši un staltradzis briedis. Šeit visu mēnesi notiks Daugavpils nacionālo kultūras biedrību, bērnu un jauniešu centra „Jaunība”, muzeja rīkotās radošās darbnīcas.

No 25. decembra Rūķīšu namiņā mazuļus sagaidīs Salavecis un pasaku varoņi. 22. decembrī Daugavpils teātrī viesosies galvenais Krievijas Salavecis no Veļikijustjugas.

Latviešu, krievu un poļu valodā Daugavpils iedzīvotājus un viesus sveica domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis. Ar dziesmām un dejām uzstājās Latviešu kultūras centra bērnu kolektīvi. Šogad laukumā bija daudz ārzemnieku – pasaules čempionāta snūkerā dalībnieku, daži no viņiem pirmo reizi redzēja sniegu.

Vispopulārākie objekti, ar kuriem visi gribēja nofotografēties, bija divas sniegavīru ģimenes, pie kurām izveidojās rinda. Atjautīgie pilsētnieki ātri izdomāja jaunu tradīciju – iedomāties vēlēšanos, turoties pie sniegavīra deguna. Daudz apmeklētāju bija karuseļos, kur divas dienas bērni vizinājās bez maksas. Ziemassvētku gadatirgus koka namiņos varēja sasildīties ar karstu tēju un karstvīnu, nobaudīt pankūkas, iegādāties svētku suvenīrus un gardumus. Tirdziņš darbosies līdz 7. janvārim.