„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.8 °C
apmācies

Veiksmes ķīla – darba mīlestība un mērķtiecība

Viena no interesantākajām Tabores pagasta piemājas saimniecībām ir „Liliana Zonda”, kur jau daudzus gadus veiksmīgi strādā dzīvesbiedri Jaroslavs un Liliana Žondas. Audzēt dekoratīvos augus viņi sāka vairāk nekā pirms trīspadsmit gadiem, bet vēl pirms oficiālā statusa iegūšanas Žondas tā strādāja četrus gadus.

Pašlaik saimniecībā ir aptuveni 180 koku un krūmu šķirnes. Uz jautājumu, kāpēc ģimene nolēmusi nodarboties ar tik sarežģītu lietu, dzīvesbiedri atbild, ka vēlējās kļūt par pirmatklājējiem – pirms viņiem šādus pakalpojumus neviens nesniedza. „Pašlaik cilvēki galvenokārt nodarbojas ar pārpirkšanu, bet vai tas ir interesanti? Ar ko paliks atmiņā viņu darbs? Mums ir ļoti patīkami, kad klienti priecājas par stādiņiem, ko nopirkuši pie mums. Lielveikali ne vienmēr piedāvā kvalitatīvu un mūsu apstākļos   dzīvotspējīgu produkciju. Piemājas saimniecības galvenais noieta tirgus ir Latvija un Latgales reģions. Ar katru gadu par mums uzzina aizvien vairāk un vairāk cilvēku, tāpēc ir iespēja paplašināt ražošanu,” stāsta Liliana.

Agrāk augus audzēja divos hektāros, šogad dārzkopji paņēmuši nomā 20 hektārus. „Jaunajā zemes gabalā tikai 12 ha ir iztīrīti un noderīgi stādīšanai, pārējā teritorijā būs jāpastrādā, lai to sagatavotu stādiem. Līdz šim lielākā daļa auga podos, kas ne vienmēr ļāva kokiem un krūmiem parādīt savu patieso skaistumu. Atklātā laukā tie demonstrē visu savu skaistumu,” pastāstīja Liliana.

Visu rakstu lasiet 13.decembra numurā.