„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+9.9 °C
apmācies

Anitai Liepai – Triju Zvaigžņu ordeņa Goda zīme

12.decembrī Latviešu kultūras centra uzpostajā zālē Ordeņu kapitula pārstāvji Ēriks Hānbergs un Maira Sudrabiņa pasniedza Triju zvaigžņu ordeņa zeltīto goda zīmi rakstniecei, sabiedriskajai darbiniecei un Goda daugavpilietei Anitai Liepai.

Lēmums par apbalvojuma piešķiršanu tika pieņemts pirms diviem mēnešiem. Ēriks Hānbergs un Maira Sudrabiņa nodeva vissiltākos sveicienus no Valsts prezidenta Andra Bērziņa. Triju Zvaigžņu ordenis ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums.

Anita Liepa ir cilvēks, par kuru saka „īsts inteliģents”. Vēstures, literatūras, latviešu tradīciju un kultūras zinātāja, pedagoģe un žurnāliste. Savos 85 gados viņa saglabā asu prātu, augstas darba spējas un neizsīkstošu zinātkāri. Pēc pašas teiktā, viņai neļauj atslābināties prasīgums pret sevi, ik dienu rakstniecībai viņa veltī 3 līdz 12 stundas.

Anita Liepa ir uzrakstījusi daudzus stāstus, lugas, romānus, atmiņas, vēsturiskus aprakstus. Daudzi darbi ir autobiogrāfiski, ļoti sirsnīgi un pauž sāpi par dzimtās zemes nākotni.

Visu rakstu lasiet 17.decembra numurā.