„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Atklās Saules skolas ēku

Būvinspektori pieņēma ekspluatācijā restaurēto Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” ēku Saules ielā. Ēkas atklāšana būs 20.decembrī.

Simtgadīgās ēkas remonts ģenerāluzņēmēja maiņas dēļ ievilkās uz četriem gadiem. Sākotnēji tika plānots, ka remonts tiks pabeigts 2011. gadā. Pagājušajā ziemā ēka stāvēja bez jumta, sienas piesūcās ar mitrumu, izglītības iestādes kolektīvs vairs īsti neticēja, ka izdosies atgriezties savā skolā.

No 2013. gada aprīļa līdz novembrim objekta rekonstrukciju veica firma „Ditton Būve”. Tagad skolas skaistā ēka kļuvusi par Daugavpils vēsturiskā kvartāla neatņemamu sastāvdaļu.

Projekta ietvaros tika veikts ne tikai iekštelpu remonts, bet arī uzbūvēts mansards, iegādāts jaunas kokapstrādes, modelēšanas iekārtas, labiekārtota apkārtējā teritorija un ierīkots lifts. Nostiprinātas nesošās konstrukcijas, pamati, nomainīti pārsegumi.

Projekta kopējās izmaksas ir 422 475 lati, t. sk. 86% piešķīra Eiropas reģionālās attīstības fonds.

Plānots, ka skolas audzēkņi šeit sāks mācīties no 2014. gada 6. janvāra.