„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Ģimene lepojas ar astoņiem bērniem

Podjavu ģimene no Krāslavas kopā ar citām Latvijas dižģimenēm un audžuģimenēm, Valsts prezidenta un viņa kundzes uzaicināti, iededza lielo svētku egli Melngalvju namā Rīgā.

Astoņu bērnu vecāki Olga un Jevgeņijs „Latgales Laikam” uzsvēra, ka, būdami ticīgi, katru bērnu uzņem kā Dieva dāvanu, un viņiem daudz bērnu - daudz dāvanu.

„Marija, Pāvels, Dominika, Faustīna, Mareks, Terēza, Bernadeta un Juliāna ir mūsu prieks, laime, visa mūsu dzīve. Pateicība Dievam,” sacīja vecāki.

Bērni gan labi mācās, gan ir beiguši vai apmeklē mākslas vai mūzikas skolas, nodarbojas ar sportu, mācās svešvalodas. Marija (19) absolvēs Krāslavas Valsts ģimnāziju, savam priekam spēlē ģitāru, ir saksofoniste Krāslavas orķestrī, arī  Pāvels (17) ir ģimnāzists un orķestrants, viņš, izmēģinājis dažādus sporta veidus, tagad ir pievērsies basketbolam. Dominika (15) mīl grāmatas, spēlē flautu, uzvar olimpiādēs un zīmēšanas konkursos. Klases dvēsele -- tā klasesbiedri dēvē Faustīnu (11), meitene ir sabiedriska, izpalīdzīga, dzied skolas ansamblī un korī un baznīcas korī, mācās spēlēt klavieres. Mareks (9) ar Faustīnu Valsts prezidentam ar kundzi demonstrēja klavierduetu. Marekam patīk palīdzēt tētim strādāt ar koka virpām un darboties skolas jaunsargu pulciņā. Terēza (7) ir pirmklasniece, jau ir apradusi ar skolu, ir zinātkāra, čakla, atbildīga, labprāt pakavējas grāmatu un rotaļlietu pasaulē. Tikpat zinātkāra un apķērīga ir Bernadeta (6), šobrīd bērnudārza audzēkne, viņa ir izcīnījusi pirmo vietu Krāslavas novada mazo vokālistu konkursā „Cālis”, dejo studijā „Stop Time”. Bet Juliāna (1,2 gadi), kamēr brāļi un māsas iet skolā, ļaujas, lai mamma stāsta pasakas un dzied dziesmas.

Visu rakstu lasiet 17.decembra numurā.