„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.1 °C
apmācies

Aicina balsot par labākajiem mediķiem

Piektdien, 20. decembrī, tiks atklāts sabiedrības balsojums par pērnā gada labākajiem mediķiem. Ikviens Latvijas iedzīvotājs laika posmā no 20. decembra līdz 19. janvārim ir aicināts nobalsot par savu labākā mediķa kandidātu nominācijās “Gada ārsts”, “Gada ārsta palīgs”, “Gada māsa”, “Gada vecmāte”, “Gada farmaceits” un “Gada rehabilitācijas speciālists”.

 Šogad jau ceturto reizi Latvijā norisināsies “Gada balva medicīnā”, kuras ietvaros tiks godināti mediķi par apzinīgu un pašaizliedzīgu darbu pacientu veselības labā, ko raksturo pasākumam izvēlētais moto “Dodot gaismu, sadegu”.“Pēdējos gados ne tikai Latvijā, bet visā pasaules medicīnā ir aktualizējies “izdegšanas sindroms”. Ārsti, māsas un visi ārstniecības iestādēs strādājošie ikdienā saskaras ar cilvēkiem, kuri ir nonākuši nelaimē, kuriem ir nepieciešama īpaša attieksme. Mediķi ir tie, kuri vairāk palīdz citiem, nekā paši sev. Viņiem otra cilvēka ciešanas ir būtiskākas par sevi, ko trāpīgi raksturo šā gada medicīnas blavai izvēlētais moto,” stāsta Latvijas Ārstu biedrības prezidents, dakteris Pēteris Apinis.

 “Iepriekšējā „Gada balvas medicīnā” balsojumā piedalījās vairāk nekā trīs tūkstoši Latvijas iedzīvotāju. Tas ir spēcīgs apliecinājums tam, ka pacientiem un viņu tuviniekiem ir svarīgi izteikt savu atzinību un pateicību Latvijas mediķiem par palīdzību un sirdssiltumu ikdienas darbā,” uzsver Veselības ministre Ingrīda Circene. Šī iemesla dēļ ikviens Latvijas iedzīvotājs var nobalsot par, viņaprāt, labāko veselības aprūpes speciālistu, atbildot uz pāris jautājumiem, kā arī minot pamatojumu, kāpēc tieši šis speciālists būtu pelnījis saņemt apbalvojumu. Sabiedrības balsojums pieejams mājaslapās www.arstubiedriba.lv, www.masuasociacija.lv un www.vm.gov.lv. Lūgums ņemt vērā, ka no vienas IP adreses iespējams balsot līdz piecām reizēm.

 Gada balvas ietvaros tiks godināti Latvijas mediķi desmit dažādās nominācijās. Sabiedrības balsojumam tiek izvirzītas nominācijas, kurās nosaka Gada māsu, ārsta palīgu, vecmāti, farmaceitu, rehabilitācijas speciālistu un ārstu. Nominācijās “Gada slimnīca”, “Gada notikums medicīnā”, “Par mūža ieguldījumu veselības aprūpes organizācijā” un “Gada cilvēks medicīnā” laureātus noteiks Veselības ministrijas, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Māsu asociācijas un Rīgas Stradiņa universitātes kopēja žūrija. Ikviens nomināciju ieguvējs svinīgā ceremonijā 1. februārī saņems balvu – statueti veidotu kā dzīvības asnu, kas mākslinieka Armanda Jēkabsona rokām oriģināli izstrādāta tieši šim pasākumam 2007. gadā.