„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

Audžuģimenes sagaidīja Ziemassvētku brīnumu

Ikviens bērns ar nepacietību gaida Ziemassvētkus, cerot zem eglītes atrast dāvanas. Taču daudziem bērniem vislielākā dāvana ir mīloši audžuvecāki un ģimene, kurai viņi ir vajadzīgi, jo īsto vecāku rūpes viņiem dažādu apstākļu dēļ ir liegtas. Daugavpils un Ilūkstes novadā ir 18 audžuģimenes, kuras uzņēmušās rūpes par vairāk nekā 60 bērniem, dāvājot viņiem māju sajūtu.  

Daugavpils novada kultūras centrā zem greznās sudrabegles, ko pie savas lauku mājas nocirtis un novada pašvaldībai dāvinājis Jānis Bružiks, sarindojās daudz dāvanu no Daugavpils un Ilūkstes novada pašvaldības, Daugavpils un Ilūkstes novada Sarkanā Krusta komitejas, lietišķo sieviešu kluba „Olivia” un vietējiem uzņēmējiem.

Dāvanas saņēma Daugavpils novada audžuvecāki Jekaterina un Mihails Lukašenoki (7 bērni), Aija un Gunārs Sarkaņi (7 bērni), Olga Aleksandrova (6 bērni), Marija Pupiņa (6 bērni), Ruta un Ilmārs Strupie (6 bērni), Ieva un Ivars Bitenieki (5 bērni), Ira un Kazimirs Savicki (5 bērni), Olga un Genādijs Sizovi (3 bērni), Nataļja Prohovska (2 bērni), Anita un Andris Skrindi (2 bērni), Ināra Vērdiņa (2 bērni) un Ivars Murāns (2 bērni), bet visvairāk dāvanu saņēma Ļubova un Aleksejs Tajevski, kuri audzina astoņus bērnus.

Dāvanas svētkos saņēma arī Ilūkstes novada audžuvecāki Olga un Pēteris Glaudāni (6 bērni), Armīns Glaudāns (4 bērni), Irina Pučka (2 bērni), Dagnija un Ilgvars Strodi (1 bērns) un Tatjana Konovalova, kura nupat ieguvusi audžuģimenes statusu un drīzumā uzņemsies rūpes par kādu bērniņu.

Visu rakstu lasiet 20.decembra numurā.