„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Saules skolas kolektīvs atgriezies vēsturiskajā ēkā

Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” audzēkņi un pedagogi 2014. gadu sāks atjaunotajās telpās. Pirms Ziemassvētkiem vecajā ēkā Saules ielā ir noslēdzies ilgais remonts.

Pārcelšanās tika vairākkārt atlikta finansiālu problēmu, kā arī būvfirmas maiņas dēļ. Rekonstrukcija ievilkās uz četriem gadiem, visu šo laiku kolektīvs strādāja un mācījās bijušās 5. pamatskolas ēkā. Beidzamajā pusgadā ēkas rekonstrukciju veica firma „Ditton Būve”. Tika izremontētas iekštelpas, nostiprinātas nesošās konstrukcijas, n nomainīti pārsegumi, uzbūvēts mansarda stāvs, ierīkots lifts, agrākajā vietā tika ierīkoti balkoni, kuri ēkai bija sākotnēji. Par projekta naudu ir iegādātas jaunas iekārtas, piemēram, kokapstrādes darbgaldi. Labiekārtota apkārtējā teritorija. Projekta kopējās izmaksas – 422 475 lati, 86% -- Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzekļi.

Pirms gada Saules skola nosvinēja 95 gadu jubileju. Tā ir visvecākā Latgales mākslas skola.

Visu rakstu lasiet 28.decembra numurā.