„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Arī zirgam ir savs raksturs un „melnās” dienas

Ik dienu Marisela Jeromenoka daudz laika pavada pie saviem zirgiem, kurus vajag apčubināt, ar viņiem parunāties un izbraukt divričos vai izjādēs. Mājās krājas kausi un medaļas no dažādām zirgu skriešanās sacīkstēm. Zirgs un ātrums – tās ir lietas, bez kurām Mariselas dzīve vairs neesot iedomājama.

Kopš Mariselai ir sava saimniecība, zirgi tajā bijuši vienmēr – gan darbam, gan sportam. Ar zirgkopību ir aizrāvies arī Mariselas dzīvesbiedrs Jevgeņijs. Pats gan divričos sacensībās nesēžas, tomēr vienmēr un visur atbalsta savu sievu. Mīlestību pret šo gudro dzīvnieku Marisela nodod arī saviem dēliem Guntim un Oskaram. „Labāk, lai viņi pavada laiku zirga mugurā svaigā gaisā nevis pie datora,” uzskata Marisela. Vismaz reizi nedēļā viņa jūdz rikšotājus un dodas uz trasi, jo zirgiem jāļauj izskrieties, lai muskuļi būtu tonusā.

Visu rakstu lasiet 28.decembra numurā.