„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Ko mums sola Zirga gads?

2014.gadā Melno Ūdensčūsku nomainīs Zilais (Zaļais) Koka Zirgs, kurš, saskaņā ar ķīniešu horoskopu, ietekmēs mūsu dzīvo no 2015. gada 19. februāra. Ar astroloģiskajām prognozēm viss skaidrs – vieni sola labklājību, citi – grūtības. Bet, kas notiks no zooloģijas viedokļa, pastāstīja Latgales zoodārza direktors Mihails Pupiņš.

Cilvēce savos pirmsākumos izmantoja tikai muskuļu spēku, un tas viņiem neļāva progresēt. Kad radās lauksaimniecība un sāka izmantot lopus, palika pārpalikumi. Zirgs (būtībā bioloģiskais traktors) deva iespēju izmantot nevis savu, bet apkārtējās pasaules enerģiju, lai radītu vairāk pārtikas nekā nepieciešams izdzīvošanai. Tikai pateicoties tam, sāka veidoties valstiskuma pamati.

Vērojot šos dzīvniekus, to ieradumus, uzvedību un citas īpatnības, var vilkt dažas paralēles ar cilvēku pasauli un pat prognozēt nākamo gadu. Zirgs ir zālēdājs, tāpēc, visdrīzāk, 2014. gads nebūs plēsīgs. Jaunais gads būs mierīgs un drošs – tāpat kā vairākums zālēdāju dzīvnieku. Gads sola stabilitāti finanšu jomā. Zālēdājiem parasti vienmēr pietiek ēdiena un nav jātērē daudz spēka tā iegūšanai. Iespējams, pārejot uz jaunu barību (eiro), pārtikas avots kļūs stabilāks, organizētāks un pieejamāks. Piemēram, gluži kā zāle zirgiem stepē.

Visu rakstu lasiet 28.decembra numurā.