„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Lauksaimniekus gaida jaunas iespējas un izaicinājumi

Jaunajā gadā lauksaimniekiem paveras jaunas iespējas piesaistīt Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus un attīstīt savas saimniecības, jo sākas jaunais ES fondu 2014.-2020. gada plānošanas periods.

SIA „Latvijas konsultāciju un izglītības centrs” Daugavpils konsultāciju biroja vadītājs Guntars Melnis uzsver, ka šogad parādās jaunas programmas, kas vairāk vērstas uz „zaļo” domāšanu un darbību lauksaimniecībā. Viņš cer, ka šoreiz Zemkopības ministrija ņems vērā iepriekšējā plānošanas periodā pieļautās kļūdas un laikus apstiprinās MK noteikumus par ES fondu līdzekļu sadali, tāpēc jau vasaras sākumā varēs sākt runāt par konkrētiem projektiem.

No iepriekšējā plānošanas perioda atlikušos līdzekļus varēs izmantot nelieliem tūrisma un modernizācijas projektiem. Turpinās LEADER projekti, kuri būs orientēti uz mājražošanas un tūrisma attīstību.

Taču daudzas lietas mainīsies un nāks klāt jaunumi. Piemēram, mazāk labvēlīga apvidus maksājumus turpmāk maksās visā Latvijas teritorijā, turklāt iepriekšējo triju kategoriju vietā būs četras, kurās maksājumu summas atšķirsies.

Visu rakstu lasiet 7.janvāra numurā.