„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-1.6 °C
nedaudz mākoņains

Vārda dienas gaviļniekiem - atlaides Daugavpils teātrī

Jaunajā gadā Daugavpils teātris pie saviem skatītājiem dosies ne vien ar jau iemīļotām izrādēm, bet arī ar neparastiem jaunumiem.

Pirmajā šī gadā mēnesī Daugavpils teātris piedāvās vēl nebijušu akciju – Svini vārda dienu teātrī! Kad uzrādot personas apliecinošu dokumentu teātra kasē, būs iespēja saņemt 15% atlaidi biļešu iegādei uz savu VĀRDA DIENAS izrādi! Savukārt izrādes janvāra mēnesī būs visdažādākajām gaumēm.

Jau 16. janvārīteātra cienītājiem būs iespēja piedzīvot ekskluzīvu iespēju apmeklējot izrādi, kura atrodās tapšanas procesā - „Kaija. Under construction”. Pagaidām aktieri un režisori atrodas radošo meklējumu procesā, taču daudz jau ir izdarīts. Tieši tāpēc teātris nolēma spert neordināru soli – uzaicināt skatītājus uz vēl nepabeigtu teātra izrādi. Abi režisori-Oļegs Šapošņikovs un Georgijs Surkovs stāsta, ka būs pateicīgi skatītājiem par saņemtajiem komentāriem un iespaidiem, kas nepieciešami, lai turpinātu darbu. Biļetes uz izrādi, sākot ar 7. janvāri, varēs saņemt bez maksas Daugavpils teātra kasē.

Bet 18. janvārī aicinam dzīvot līdzi izrādei, kurā savijas gan smalks humors un lirika, gan dzīves gudrība. Komēdija krievu valodā – „Biznesa klases palāta”, kur gūzma mainīgu apstākļu kā sniega bumba veļas pāri galvenajiem varoņiem, liekot tiem steigā pielāgoties negaidītajiem pavērsieniem.

Izdzīvot viena cilvēka grēksūdzi, kopā ar aktieriem- Kristīnu Baranovsku, Aldu Krastiņu un Rūdolfu Plēpi, būs iespēja 19. janvārī vēsturiskajā izrādē „Nirnberga. 2013. ” Izrādes pamatā ir Vojceha Tomčika darbs „Nirnberga”. Polijā šī luga atrodas orģināldramaturģijas topā, tāpēc tās iestudējums Latvijā ir kļūvis par neparastu notikumu.

Bet spītējot ziemai Daugavpils teātrī 22. janvārī plauks izrāde „Sapnis vasaras naktī”. Dodieties uz Latgali un izdzīvojiet komisku mīlasstāstu patiesi latgaliskā garā.

Savukārt Georgija Surkova režijā 24. janvārī būs skatāma traģikomēdija vienā cēlienā „Valentīna diena”. Izrāde ir saņēmusi veicināšanas balvu par izcilu sniegumu Latvijas Kultūras akadēmijas Skatuves mākslas festivālā Patriarha rudens 2013.

Pēdējā janvāra sestdienā - 25.janvārī būs iespēja baudīt dejas izrādi, kura nav atstājusi vienaldzīgos. Tas ir smalks un romantisks stāsts par neordināru personību „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”

  1. “Striptīzs” motīviem, ”Meli”. Izrādes mīlas trijstūra attiecības izspēlēs aktieri- Santa Didžus, Maris Korsiets un Andris Bulis.

Bet visi mazie teātra skatītāji tiks gaidīti 29. janvārī, lai dzīvotu līdzi Nifa, Nafa un Nufa piedzīvojumiem izrādē „Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs”.

Savukārt jaunā gada pirmo mēnesi noslēgsim ar asa sižeta izrādi krievu valodā „Otrais šāviens” 31.janvārī. Iestudējuma pamatā - psiholoģisks konflikts starp jūtām un prātu, ko izrādes laikā risinās četri neordināri un neparasti personāži, aizvedot skatītāju iztēles un intelekta saspēles pasaulē.

 

Atgādinām, ka uz vakara izrādēm, kas paredzētas pieaugušo auditorijai, bērni līdz 10 gadu vecumam netiek ielaisti.

 

Vairāk informācijas : www.daugavpilsteatris.lv

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv