„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.2 °C
apmācies

Zem viena jumta saimnieko pieredze un jaunība

Dvietes pagasta z/s „Dimanti” saimnieki Skrimbļu ģimene ir spējusi pārdzīvot neskaitāmas lauksaimniecības reformas, cenu svārstības un laika kaprīzes. Viņi par izturību un čaklumu pagājušā gada nogalē saņēma Ilūkstes novada pašvaldības Pateicības rakstu.

"Par pirmo ES projektu pārstrukturizējām savu daļēji naturālo saimniecību, jo nospriedām, ka vajag attīstīt kādu papildu nozari. Tā bija piena lopkopība. Sākām ar 5-6 govīm un 10 cūkām. Vēlāk bija trīs modernizācijas projekti. Uzbūvējam piena māju, ielikām piena dzesētāju, nopirkām slaukšanas aparātus, ierīkojām govju novietnes kūtī, nopirkām govis. Mums šobrīd ir visa tehnika, ar ko varam sarūpēt lopbarību, ir izveidots artēziskais urbums. Vienu vārdu sakot - kļuvām mūsdienīgi lauksaimnieki. Tagad mums ir 19 govis un 43 ha lauksaimniecībā izmantojamās zemes un 15 ha meža, piena kvota ir 93 t, ” pastāstīja Anita. Alberts piebilda, ka, saimniekojot laukos, redzi sava darba augļus, tas padara nozīmīgu katru dienu.

Visu rakstu lasiet 7.janvāra numurā.