„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

„Maļutku” iedzīvotājus plūdi nebiedē

Dārzkopības kooperatīva „Maļutki” vasarniekiem aizvadītā sezona bija ievērojama – pērn notika ne tikai vērienīgi būvdarbi, lai uzlabotu infrastruktūru, bet arī pirmo reizi pa ilgiem gadiem notika vasarnīcu skate – konkurss.

Tas kļuva iespējams, pirmkārt, pateicoties Alekseja Beinara iniciatīvai, viņu 2013. gadā ievēlēja par valdes priekšsēdētāju. „Mūsu mērķis bija paskatīties, kā tiek uzturētas būves, kādi ir augļu koki un ogulāji, to kompozīcija un ainavas estētiskā kvalitāte, kā tiek audzētas dārzeņu kultūras, ieviestas jaunas šķirnes un, protams, mazdārziņu teritorijas tīrība un kārtība,” pastāstīja A. Beinars.

Vienīgais iemesls, kas neļauj visiem iemītniekiem baudīt mierīgu atpūtu, ir plūdi. Pavasara palos ik gadu applūst simtiem mazdārziņu, bet reizi 3—4 gados applūst aptuveni 60—65% vasarnīcu. Savukārt pagājušajā gadā tika sasniegts rekords – pavasarī augstā ūdens līmeņa dēļ cieta aptuveni 75% māju, turklāt dažas applūda līdz pat jumtam. Jāatzīmē, ka kooperatīva teritorijā pastāvīgi dzīvo aptuveni divdesmit ģimenes. Pateicoties Daugavpils novada domei un Tabores pagasta pārvaldei, izdevās atrast 50% no summas, kas nepieciešama jauna dambja celtniecībai. Atlikušo daļu vasarnīcu īpašnieki savāca paši. 

Visu rakstu lasiet 10.janvāra numurā.