„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.3 °C
apmācies

Fonds "Nāc līdzās!" aicina pieteikties reģionālajiem festivāliem

Fonds "Nāc līdzās!" aicina pieteikties bērnus un jauniešus ar īpašām vajadzībām uz reģionālajiem festivāliem visā Latvijā.

    No reģionālajiem festivāliem tiek atlasīti labākie priekšnesumi un tiem tiek dotas tiesības piedalīties Rīgas Lielkoncertā. Savukārt, tajā kompetenta žūrija izvēlas 12 laureātus. Laureātiem ir tā iespēja, par ko sapņo ikviens festivāla dalībnieks, uzstāties gada noslēgumā labdarības koncertā Nāc līdzās Ziemassvētkos!, ko filmē Latvijas televīzija un raksta Latvijas radio 1.
 

XVIII Integratīvā mākslas festivāla

Nāc līdzās

n o l i k u m s

 Mērķi

  1. Dot iespēju bērniem/jauniešiem ar invaliditāti, ar garīgās attīstības traucējumiem, bāreņiem un sociāli nelabvēlīgās vides bērniem apliecināt savus talantus mākslinieciskajā jaunradē;
  2. Veicināt problēmbērnu agrīnu integrāciju sabiedrībā;
  3. Veicināt dažādu sabiedrības sociālo grupu iekļaušanos vienotā sabiedrībā;
  4. Piesaistīt sabiedrības uzmanību bērnu/jauniešu ar īpašām vajadzībām tiesību aizsardzības un praktiskās īstenošanas problēmām un veicināt to risināšanu;
  5. Cilvēkiem ar īpašām vajadzībām veicināt jaunu kontaktu veidošanos starptautiskā līmenī.

 

  1. Laiks un vieta

Mākslas festivāls sākas janvārī, februārī bērnu un jauniešu dzīves vai mācību vietās, kur notiek vietējās atlases uz reģionālajiem Nāc līdzās festivāliem - koncertiem un izstādēm. Martā un aprīlī notiek reģionālie koncerti un izstādes novados - Kuldīgā , Daugavpilī, Jelgavā un Valmierā.

Dalībnieki no Rīgas var izvēlēties sev piemērotāko laiku un vietu un piedalīties pēc izvēles kādā no reģionālajiem koncertiem.

Festivāla Nāc līdzās Lielkoncerts 2014.gada 15. aprīlī 12.00 Rīgā, Rīgas Stradiņa Universitātes aulā.

 Dalībnieki

  1. Festivālā var piedalīties bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām (cilvēki ar garīgās vai fiziskās attīstības traucējumiem un bērni-bāreņi.) ar dziesmām, dejām, dzejoļiem, teatrāliem uzvedumiem u.c. skatuves mākslas žanru priekšnesumiem, kā arī ar saviem radošajiem tēlotājmākslas vai lietišķās mākslas darbiem. Pretendentus Lielkoncertam   izvēlas festivāla rīkotāju izveidotas žūrijas komisijas.
  2. Festivāla koncertos un izstādēs var piedalīties bērni no 5-18 gadu vecumam, kā arī jaunieši, kas vecāki par 18 gadiem.
  3. Visi Lielkoncerta dalībnieki saņems atzinības rakstus par piedalīšanos koncertā.
  4. Reģionālo izstāžu dalībnieki saņems atzinības rakstus par piedalīšanos izstādēs.
  5. 12 labākajiem Lielkoncerta priekšnesumiem tiks piešķirts Laureāta nosaukums un balvas.
  6. Festivāla laureāti tiks aicināti uzstāties festivāla Ziemassvētku Labdarības akcijas Nāc līdzās Ziemassvētkos! koncertā kopā ar Latvijas labākajiem skatuves māksliniekiem.
  7. Ieinteresētās organizācijas, iestādes un individuālie dalībnieki savus priekšnesumus piesaka festivāla organizatoriem saskaņā ar festivāla organizācijas nosacījumiem.

 Festivālu organizē un vada Fonds Nāc līdzās! sadarbojoties ar citām institūcijām un organizācijām. Piedalīšanās nosacījumi koncertos un izstādēs ir atspoguļoti atsevišķā dokumentā.

 

XVIII Integratīvā mākslas festivāla „Nāc līdzās”

 koncertu un izstāžu nosacījumi

      Aicināti piedalīties bērni un jaunieši (cilvēki ar garīgās vai fiziskās attīstības traucējumiem, bāreņi, bērni no sociāli nelabvēlīgām vidēm) ar dziesmām, dejām, teatrāliem, muzikāliem u.c. veida priekšnesumiem, kā arī lietišķās un tēlotājmākslas darbiem.          

Festivāla noslēguma Lielkoncerts notiks 2014.gadā 15.aprīlī 12.00 Rīgas Stradiņa Universitētes aulā (Dzirciema ielā 16).

 Reģionālie festivāli notiek:

Valmierā „Nāc līdzās” Vidzemē – 2014.gada 27.martā 14.00 pilsētas k/n,  

Kuldīgā „Nāc līdzās” Kurzemē - 2014.gada 12.martā 14.00 pilsētas k/n,

Daugavpilī „Nāc līdzās” Latgalē – 2014.gada 10.martā 14.00 Kultūras pilī

Jelgavā „Nāc līdzās” Zemgalē – 2014.gada 2.aprīlī 14.00 pilsētas k/n,

      Ieeja visos festivāla koncertos brīva.

      Visi festivāla Lielkoncerta dalībnieki saņems piemiņas balvas un diplomus. Noslēgumā tiks nosaukti laureāti. Visi laureātu vārdi tiks publicēti Fonda Nāc līdzās! mājas lapā. Laureātiem tiks piedāvāta iespēja uzstāties Ziemassvētku koncertā, kuru filmēs Latvijas televīzija un ierakstīs Latvijas radio. Par piedalīšanos Nāc līdzās Ziemassvētkos! ar dalībniekiem tiks slēgti atsevišķi līgumi.

     Laureātiem tiks pasniegtas balvas un laureātu diplomi.

 

Festivāla Lielkoncertā var piedalīties tikai izejot atlasi reģionālajos koncertos. Reģionālajiem koncertiem priekšnesumus jāpiesakarakstiski, aizpildot pieteikuma anketu no mājas lapas, norādot darba nosaukumu un autoru, priekšnesuma ilgumu, apskaņošanu (CD vai dzīvā mūzika) un ziņas par izpildītāju - vārds, uzvārds, vecums, skola vai dienas centrs, kā arī telefona numuru un e-pastu, pa kuru iespējams sazināties ar dalībnieku.

Pieteikuma anketa atrodama fonda mājas lapā http://www.naclidzas.lv/projekti/nac-lidzas

 Individuālo izpildītāju priekšnesuma maksimālais ilgums 3 minūtes, kolektīvo jeb grupu priekšnesuma maksimālais ilgums 6 minūtes. (no vienas skolas vai citas institūcijas max priekšnesumu kopīgais laiks 6 min.), tādēļ skolu konkursos ir jāizvēlas paši labākie priekšnesumi reģionālajiem festivāliem!

 Lielkoncerta dienā festivāla dalībniekiem jāreģistrējas pasākuma norises vietā (RSU aulā) no 9.00 līdz 11.30. Visos reģionālajos festivālos dalībnieku reģistrēšanās norises vietās no 11.00.

Pēc reģistrēšanās iespējams priekšnesumus izmēģināt pašregulējošā kārtībā.

 Reģionālajiem koncertiem jāpiesakās 2 nedēļas pirms koncerta dienas.

 Pieteikumus jāsūta :

Kuldīgā –fondam Nāc līdzās! uz fonda e-pastu info@naclidzas.lv  

Jelgavā – fondam Nāc līdzās! uz fonda e-pastu info@naclidzas.lv

Daugavpilī - fondam Nāc līdzās! uz fonda e-pastu info@naclidzas.lv

Valmierā – Valmieras kultūras centram, Valmierā, Rīgas ielā 10, Līgai Kokorēvičai Liga.Kokorevica@valmiera.lv  

 

 Izstādes reģionos notiks:

Kuldīgā – koncerta dienā 12.martā,

   Valmierā – no 20.-27.martam (darbi jāatved uz k/c Rīgas ielā 10 - 18. vai 19.martā, atstāt pie

   dežuranta),

Jelgavā –   no 17.marta - 2.aprīlim (darbi jāatved uz k/c Kr. Barona ielā 6, 16.martā visu dienu vai 17.martā līdz plkst. 14.00, atstāt pie dežuranta)

Daugavpilī no 3.-10.marts Kultūras pilī (darbi jāatved 1.-3.martā uz Bērnu un jauniešu centru “Jaunība” Tautas ielā 7 – Ainai Jansonei).

 Izstādē 1 dalībnieks drīkst piedalīties max ar 2 jaundarbiem, kam jābūt noformētiem tā, lai tie būtu piemēroti izlikt eksponēšanai (zīmējumiem jābūt ierāmētiem, ar aukliņām piekāršanai, pretējā gadījumā izstādes organizētāji darbus var neizlikt). Izstādē var piedalīties tikai ar jaundarbiem (radītiem šajā mācību gadā)! No vienas skolas reģiona izstādei max var būt izvirzīti 5 autori (ar individuāliem darbiem). Izstādēm var tikt iesniegti arī kolektīvie autordarbi – darbu radījuši vairāk par 1 autoru (max 3 darbi no vienas skolas). Visi izstādes darbi ogligāti jānoņem un jāaizved no izstādes vietas reģionālo koncertu dienā. Izstāžu organizētāji neuzņemas materiālo atbildību par izstāžu darbiem.

Atvedot darbus uz izstādes vietu, tiem klāt jābūt pievienotam sarakstam, kurā norādīta skola, autori un darbu skaits. Pie katra darba jābūt darba autora vizītkartei (obligāti datorrakstā) izmērā 3,5 cm x 8 cm.

 Sīkāku informāciju var iegūt zvanot uz fondu pa tel. 29238333 festivāla organizētājai Sarmai Freibergai .

 

Darba grupas kontakttālruņi un e-pasts:

Sarma Freibergafonda valdes priekšsēdētāja, tel. 29 238333

Diāna Ponaskova – festivāla Nāc līdzās koordinatore, tel. 29386012, e-pasts:info@naclidzas.lv